Tillbaka på banan

9 maj, 2013

I tisdags togs äntligen mina stygn på benet bort, 20st. Min första fråga till sköterskan var när jag kunde börja träna igen. Det kunde jag göra nu, fick jag till svar, nice. Så i går tog jag mig ut på en försiktig testrunda. Planen var att kroppen skulle bestämma farten och att det inte skulle göra ont någonstans. Drog på mig 3/4-tights och insåg inte att det var varmt, riktigt varmt ute. Svettades kopiöst om benen och hade ingen möjlighet att reglera detta. Passet gick bra i alla fall. Ingen smärta, men var stel i benet på grund av flera svullnader jag för tillfället har. Jag är inte orolig, det försvinner vad det lider. Kände att jag omedvetet inte belastade benet vid trottoarkanter och dylikt, av rädsla att det skulle göra ont. Nästa runda kan jag nog slappna av mer och inte känna efter så mycket. Det blev i alla fall 9km i en fart mellan 5.00 och 6.30 min/km och är väldig nöjd med det.
Idag blev det för övrigt ett pass till. Denna gång blev det kettlebells hemma. De flesta övningar gick bra, men benböj på olika sätt stramade rejält i båda lårens baksida. Träningsvärk från dagen innan eller faktumet att jag inte tränat på två veckor kan vara anledningen.
Det blir nog några löppass till i helgen för att sparka igång kroppen rejält. Får se om jag får till ett pass i Hammarbybacken nästa vecka, det börjar bli hög tid att få in lite höjdmeter i träningen.
Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!