Tankar från sjuksängen

15 maj, 2013

Jag har nu haft min åttonde dag som sjuk. Den sjunde dagen som riktigt sjuk. Feber och slemhosta har varit mitt problem de senaste dagarna. Det är banne mig inte roligt! Jag kommer dessutom att missa Göteborgsvarvet. I år igen. Ni kan ju ana hur roligt jag tycker att det är...


Nu när jag legat här i åtta dagar har jag hunnit gå igenom de flesta känslolägen. Jag har gått från att vara arg till att bli besviken och därefter ledsen och sedan stressad. Jag har varit arg på min kropp. Den är dum som blir sjuk just nu! Jag har varit besviken på min kropp. Den borde väl för tusan kunnat hålla sig frisk? Jag har varit ledsen större delen av tiden. Jag har någonstans under dessa åtta dagar insett att jag inte kommer att kunna springa Varvet. Det gör mig ledsen. Jag hade ju sett fram emot detta! Jag blir även stressad över att det bara är ett par veckor kvar tills jag ska springa 53 kilometer. Jag måste hinna träna! Om det här är vad övriga i min bekantskapskrets har och har haft kan jag se fram emot minst tre veckors hosta. Och hosta och hårs träning går väl inte sådär superbra ihop? Stressad.

Men igår, när jag funderade över hur futtiga mina två träningspass på Garmin Connect måste se ut, släppte jag med en djup suck ut både besvikelsen och stressen. Jag har resten av livet på mig. Jag hinner. Jag ska springa många hundra mil till i mitt liv. Om jag missar hundra stycken under tre veckors tid får det väl vara så. Det är viktigare att jag blir frisk. Och jag blir knappast mera frisk av att sitta här och förbanna min kropp och fråga den varannan minut "Är du frisk nu? Kan vi springa snart?". Jag måste försöka vara kompis med kroppen. Otur att den fick det här skräpet. Men vi är ju ändå ett team. Jag hjälper den så gott jag kan, med mat, vila och rätt sorts tankar, och den gör så gott den kan för att bli frisk.

 

Så. Nu vet ni varför jag varit så tyst den senaste tiden. Jag kommer nog att vara tyst ett tag till. Det är surt just nu. Men jag kommer igen!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!