Löparnördarna Eriksson

16 maj, 2013

Att jag och min man gillar i stort sett allt som har med löpning att göra...allt från tider, distanser, pulser och prylar är förmodligen ingenting nytt. Är i vanliga fall inte särskilt fixerad av dyra eller billiga saker heller för den delen och bryr mig inte så mycket om märken men när det kommer till löpningen...ja då vill jag ha allt som går att ha. Det är väl då det finns ett genuint intresse som behovet av att vara uppdaterad inom det nyaste existerar. 

Nu är det så att det faktiskt inte bara är vi två i vår familj som gillar löpning. Båda våra barn (Emmalisa 9 år, August 5 år...snart 6 år) är aktiva inom friidrottens värld. August har mer och mer upptäckt tjusningen och blir mer och mer engagerad allt eftersom han utvecklas och det gör han med glädje. Emmalisa har sedan dagistiden varit atletisk av sig, vågat prova på nya saker och utmanat sig själv. Hon är snabb och explosiv men har dock inte alltid haft glöden inom sig att springa några längre distanser. Hon tycker det är jobbigt, får ofta håll och springer tungt.

Vid 3 tillfällen under april-majmånad har Västerås friidrott annordnat en terrängtävling i Rocklundaskogen. Barnen tävlar inom sin egen åldersgrupp och springer 700 meter för barn 7-9 år eller 1.4 km för de större barnen mellan 10-11 år. Beroende på placering under dessa 3 tävlingstillfällen så tilldelas det poäng efter en skala, har inte någon direkt koll på hur skalan ser ut dock. Igår var det då dags för den 3e och avslutande tävlingen vilket också innebar medaljutdelning. Alla barn som deltagit i minst 2 tävlingar får en medalj samt att medaljer med sina valörer delas ut till 3an, 2an och 1an. För August del har han fått vara med och tävlat med pojkar 7 år då han egentligen inte har åldern inne och någon yngre grupp finns inte. Det var med glädjande besked barnen kammade hem sina medaljer. Ett silver till August och ett guld till Emmalisa. GRATTIS små guldkorn!!

 

För egen del så börjar jag komma igång med löpningen allt mera efter en lååååång viloperiod bestånde av PW och corestyrka. Idag begav jag mig till Rocklundaskogen för att springa en kort vända på 6.5 km och planen var att hålla ett lagom lungt tempo mellan 6.00-5.30 min/km, vilket jag också gjorde. Ett tempo på 5.44 min/km och en klapp på axeln att jag inte fortsatte att springa trots att jag hade mer att ge. På söndag blir det en lite längre tur och om jag har turen med mig så ska jag lyckas klämma in 3-4 löppass innan Duathlon nästa vecka. Har dock blivit tvungen att sänka mina krav...nu handlar det mer om att ta sig runt utan skador.

/Martina

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!