Göteborgsvarvet 2013

18 maj, 2013

Göteborgsvarvet 2013

Vaknade till ännu en högsommardag här på västkusten. Vädermässigt kanske inte dom allra bästa förutsättningarna för löpning, men garanterar en folkfest utan dess like.

Åt frukosten på uteplatsen vid vår mysiga stuga på Apelvikens Camping, Varberg. Säsongens första frukost utomhus, check.

Lämnade Varberg vid kl. 09:30 och rullade mot Göteborg och Åbytravet i Mölndal där vi parkerade bilen och åkte vidare med en gratisbuss som utgick därifrån och hela vägen in till startområdet (skönt att slippa irra omkring med bilen i Göteborg).

Efter uthämtande av nummerlapp blev det några inköp hos försäljarna i startområdet. Gick sedan till Adidas där jag hade vunnit VIP-plats i deras lounge. Här var det röda mattan med kaffe, mat, bananer, tröjor, egen toalett och väskinlämning, grymt imponerad av Adidas proffsighet.

Loppen, hur gick det där? Min spontana reaktion efter målgång var fruktansvärd besvikelse, men efter lite mer analys var jag nöjd. För mig och många andra var värmen ett rent helvete. Redan efter någon kilometer började jag ragla omkring som en hallucinerande Ozzy Osbourne och bara jagade vätska. Jäklar vad jag svettades, yrade och hade (vad jag tror) migränliknande huvudvärk. Sluttiden blev 1:40:48, mer än 6min sämre än Gävle Halvmarathon för 2 veckor sedan.

Såg ett antal som segnat ner och fick hjälp (vissa släpades över mållinjen) och då var detta rutinerade löpare från startled 1-4, hur det såg ut senare när startled 5-24 gett sig ut kan man bara ana.

Efter målgång gick vi en sväng till Adidas där vi åt och drack ikapp förlorad energi.

Sedan busstransport till Åby Travbana och uthämtande av bil och sedemerabilfärd till Varberg.

Hemma i Varberg blev det en stunds relax vid poolen. Middag intog på restaurang Black Pearl i Varberg och jag åt en gigantisk räksmörgås, hmmmm

Jag är väldigt imponerad av hela organisationen kring Göteborgsvarvet, allt funkade riktigt bra.

Nu dags för stughäng och melodifestival......

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!