Näftäppan froam häll!

19 maj, 2013

 Var absolut inte ett dugg peppad att träna över huvudtaget idag men en spark i röva av min man och jag begav mig till Rocklundaskogen. Planen var ett pass på 8 km och att återigen ligga någonstans mellan 6.00-5.30 min/km. Tar det lite piano då jag är livrädd för att stressa på och lägga för stor belastning på mina knän för att istället få vila igen av den enkla anledningen att huvudet är korkat.

 Det duggade lite lätt när jag kom fram till spåret men det var fortfarande varmt i luften trots att solen varit bakom moln under i stort sett hela eftermiddagen. Bara det är ett tecken på att sommaren snart är här...när det kan vara varmt i luften utan solens närvaro. Yippie!!!

Lika seg som en gammal kola betade jag backe efter backe och ni må tro att det var tungt idag. Det är väldigt mycket backar i det där spåret och ett perfekt ställe för enbart backträning när det är den typ av träning som gäller men idag var det bara vanlig löpning på agendan och backarna ingår även då. Det som var nytt för mig var att det även var tungandat, det kändes som om jag inte fick ner någon luft i lungorna och heller inte kunde andas ut tillräckligt med luft. Har haft en del näsbesvär med pollen de senaste veckorna och idag hade jag dessutom klippt gräs och rensat en massa i rabatterna så antagligen var jag påverkad av det. Just nu är nässpray min BFF...vi har liksom "a thing" på gång vi två och släpper inte varandra i första taget. Lika flåsig som en gravid som lärt sig hantera profylaxandning tog jag mig runt med en medelhastighet på 5.48 min/km...jag höll mig trots en nästäppa som nästan kvävde mig inom min gräns och det var väl för sköj!

 

Nu är det endast 1 vecka kvar och alla ni som har ett lopp att se framemot vet precis hur det känns i maggropen när det väl börjar närma sig. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!