Göteborgsvarvet 2013.

21 maj, 2013

i lördags var det dags för Göteborgsvarvet. Mitt mål när jag anmälde mig var att komma under 2 timmar, men har sedan dess känt att det inte är realistiskt. Missade några månaders träning under sensommaren/hösten pga hälen, sedan var det flytt och en lång vinter, inte det bästa för löpning. Slut på bortförklaringar nu.
 
Jag hamnade i grupp 19, startade inte förrän 15:19. Men kom till Göteborg 10:00 efter att ha spenderat 1,5 timme på ett proppfullt tåg med andra löpare. Fick sitta i gången med Robert Langdon som sällskap. Kom fram till ett hett Göteborg som också var proppfullt med andra löpare.
 
Min bror startade två timmar innan mig, så hann heja på honom innan det var dags för mig att börja värma upp och mentalt förbereda mig för de kommande 21 km.
 
När det var dags för min start försvann solen och den blå himlen blev grå och det kom några regndroppar, inte för att jag klagade. Springer hellre när de är mulet än att solen steker på som aldrig förr. Det var likväl väldigt varmt och kvavt.
 
Jag tog i lite väl mycket de första 10-12 km, benen kändes pigga och när man springer med flera andra, blir det lätt att man hänger med i deras tempo. Tänkte inte riktigt på att jag skulle springa i ytterligare 10 km. Efer sisådär 15 km gick jag in i en liten vägg och blev sjukt trött och det blev ju inte bättre av att jag hade fått skavsår och när man är trött, har jag en tendens till att känna efter lite extra mycket. Men tog mig runt tillslut. Tiden blev 2 timmar och 20 minuter. MEN (lite mer bortförklaringar kommer) jag stog i en kort kö med tre personer, men tidsmässigt var den lång, för att gå på toa under loppet, nackdel med att vara tjej. Där tappade jag några minuters löpning. Jag var tvungen att stanna och få plåster och sen glömde jag det chip som tog tiden, så fick springa tillbaka till sjukvårdstältet och hämta det, och även om det blev bara 500 meter extra, kändes det som 5 km extra, ungefär.
 
Men fick min medalj och jag är nöjd. Men nästa år, då är de under 2 timmar som gäller!
 
 
Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!