Tillbaka till rötterna (eller nåt)

22 maj, 2013

Känns som att det blir färre och färre relevanta inlägg i min blogg. Som att den håller på att självdö. Tror det har att göra med att jag senaste två veckorna haft en dipp på motivationssidan. Träningen har inte alls känns rolig utan mer som ett "måste".

Idag försökte jag råda bot på det. Vanligtvis när jag springer så har jag konstanta tidsuppdateringar från Runkeeper att gå på, för att liksom veta att jag inte springer och mesar när jag är ute. Senaste tiden har detta bidragit till en liten stress mentalt för att jag inte tycker att det händer något med tiderna. Samtidigt vet jag att det vid uppstarten går snabbt att komma ner i tid, för att sedan kräva mer av mig som löpare för att skära sekundrar på mina kilometrar. Hur som, så gav jag mig iväg på en runda helt utan att bry mig om vad det blev för tid eller tempo. Jag slå på Runkeeper men skippade att få info om fart etc. Målet var istället att hitta tillbaka till den där känslan, den som gjorde att jag förälskade mig i löpning för några rå sedan. En löpning som tog mig ur en jobbig tid i livet.

Till en början kändes passet tungt (det gör det ju förvisso alltid första km), sen släpte det lite och jag kände mig stark. Dock trodde jag att det berode på att mitt tempo var lågt. Det var nämligen så det kändes när jag sprang. Överlag kände jag mig pigg under hela löpningen, och återigen var jag övertygad om att det berode på fart. För utan runkeeper lär jag väl hålla 5:15/km, eller något åt det hålet. Så jag tankarna.

Hade bestämt en runda i förväg jag vet är en dryg mil. Till min stora förvåning klockade jag in på 49:56 på en strecka av 10.4km, vilken i sin tur gav en min/km-tid på 4:48. Kände mig riktigt tillfreds med att det endå gick så pass smärtfritt som det gjorde och att farten faktiskt var helt ok.

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!