Backträning

22 maj, 2013

Ikväll var det " Vår ruset" i stan. Valde att avstå i år då jag spar asfaltslöpningen till på Söndag. Min man däremot var delaktig i denna kvinnofest, över 6000 personer sprang på stans trånga cykelbanor. Eftersom det är Västerås Friidrott som är arrangörer så fick han snällt ställa upp som funktionär och flaggvakt.

Har dock inte legat på latsidan idag utan rusat backe upp och backe ned i Rocklundaskogen. Japp...backträning stod det på schemat idag. Backträningen skall vara det mest naturliga sättet att bygga upp ens löparmuskler samt hjälpa till att stärka ligament och senor. Kör för det då!

Valde att springa 5.an men vid varje stor backe, inte någon fjösig backe på 20-30 meter utan långa backar på 100-200 meter, sprang jag upp, ned och upp igen. På vissa riktigt jobbiga backar valde jag att springa uppför flera ggr och avslutade med mördarbacken. Den där välkända backen som ligger på sidan av spåret, den där backen som jag tror varje fotbollsspelare eller hockespelare har rusat upp och ned för tills illamående svept över dom. Den backen får verkligen låren och vaderna att värka och andingen sätts på prov och det är på något vis glädjande smärtsamt. Totalt en distans på 7 km så 2 km backlöpning är inte så illa enligt mig.

 

Mördarbacken. Suddig bild då jag det var svårt att hålla kameran still när händerna inte ville sluta skaka. 

Försökte att tänka på tekniken genom att hålla god kroppshållning dvs. upprätt överkropp och inte sjunka ihop som Quasimodo, små korta steg med högre knälyft än vid vanlig löpning och se till att även låta armarna hjälpa mig upp utan att axlarna skall röra sig i sidled. Jobbigt men kul och jag kände att jag fick ut ganska mycket av detta pass, vilket borde vara till nytta inför loppet på söndag. 

Imorgon ska cykeln lämnas in för service samt justering av krånglande växlar. Även den Gula Faran ska få sig lite trimning. På fredag kör jag sista träningen innan Duathlon och det kommer att bli i långsamt kärringalunk utan någon som helst tidspress, bara så där skön löpning med låg puls. 

 /Martina

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!