Inte långt kvar nu...

24 maj, 2013

Efter vecka 18 med 83 km så kom det en downperiod veckan efter. Det började ganska bra med backintervaller på tisdagen (12x45 sek), lätt distans på onsdagen (10 km) och intervallmix ((4x(4min+35 sek rush)) på torsdag förmiddag. Även om jag var lite sliten efter helgen så var det ändå inget större problem.

På torsdag eftermddag däremot så började det kännas som om jag skulle bli förkyld, mest huvudvärk och lite lätt halsont. Inte jätteallvarligt, men det vill varken släppa eller bryta ut ordentligt. Jag hoppades in i det sista att kunna vara med på lördagens långpass med Running Sweden, men det var ju aldrig nära. Inte ens på söndagen var det att tänka på. Det var först på onsdagen som jag var tillbaka på jobbet men allt vad träning hette fick vänta till lördagen då det var 120 min långpass inplanerat. Vi tog oss runt, lite grovt räknat, andra varvet på Stockholm Marathon och för min grupp stannade klockan på 22 km efter dessa två timmar. Som tur var så hade jag ingen känning av förkylningen och benen kändes dessutom ganska så pigga och villiga att springa.

Av olika skäl så kommer det att bli ganska få km även den här veckan, men det är helt OK med tanke på 1 juni. Tisdagen bjöd på långa backintervaller i samma gamla vanliga backe, 5x90 sekunder, plus upp- och nerjogg. Då är det lätt att hålla sig för skratt. Det enda som förmodligen tillkommer är lördagens sista långpass, eller i alla fall längre, före maran nästa lördag. Schemat säger 90 minuter så det blir väl 15-17 km någonstans. Sen är det bara tre kortare/snabbare pass nästa vecka innan det smäller. Det är inte annat än att det redan nu börjar kittla lite...

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!