Nya träningskompisar

28 maj, 2013

I dag kom de äntligen, mina efterlängtade men försenade trailskor. 

 

Ivrig att testa dem så stack jag ut på en löptur så fort jag kom hem från jobbet i dag. Skorna hade jag provsprungit när vi var och sprang Spring Cross, så jag visste att storleken var perfekt. Första biten sprang jag på asfalt och det var en väldigt annorlunda känsla. Skorna är lätta och sitter otroligt bra på foten, men de stora gummidobbarna gjorde att det kändes lite skumt att springa på asfalten. Så fort jag kom in i skogen så kändes det däremot kanon! 

Det finns en liten skogsslinga några hundra meter från vårt hus. Jag har gått den någon gång förut, men det var länge sedan. Det visade sig vara ett alldeles utmärkt (men kort) trailspår. Stigar där underlaget varierade mellan torr rotfylld mark, mjuk lera och klipphällar. Det är lite kuperat utan att innehålla några stora backar. Riktigt skönt att trycka på lite. Blev nog tyvärr lite medryckt av känslan, så det gick lite väl snabbt. När Bullet for my Valentine spelade "Temper temper" i lurarna och det lutade lite utför så gick det fort kan jag säga. Grymt kul! Men jag tog slut fort också.

Jag fick en aha upplevelse när jag kom fram till en klipphäll som sluttade brant nedåt. Det sitter i ryggmärgen att "bromsa" sig fram i sådana lägen, men jag kände direkt att skorna verkligen sög sig fast och jag hade utmärkt grepp, så det gick faktiskt att släppa på även i sådana lägen. Först var jag dock nära att stå på öronen när det tog tvärstopp då jag försökte bromsa in. Klarade mig utan större missöden den här gången. Men en vurpa blev det ändå. Som tur var var det direkt då jag startade efter en kort paus, så farten var väldigt låg. Kände mig inte så graciös i det läget :-)

Skorna funkade som sagt jättebra, men flåset var lite dåligt i dag. Jag har känt mig lite småtrött och misstänker att jag har lite pollenkänningar. Hoppas det går över snart.

I övrigt så går jag precis som Martina och funderar på att anmäla mig till Stockholm Halvmarathon. Det går lite emot att jag vill springa mer i skogen kanske, men ett stort lopp lockar verkligen just nu. Inom några dagar så kan det bli en anmälan. Vi får se...

/Henrik

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!