Träningsläger i Bergsmarathon

4 juni, 2013

Förra veckan fick en riktigt bra start. Jag var på träningsläger i bergsorientering. Även om jag inte ska köra något lopp i år så fick jag förmånen att deltaga. Instruktörerna på lägret var inte mindre än tre st från FJS Adventure Racing.

(Foto:privat. FJS Daniel Hansson och jag)

Det var tre dagar med korta teoripass som varvades med praktiska moment så som teknikträning i backe och fjällorientering. Dag två blev vi skjutsade till et berg där vi genomförde stjärnorientering. Vi delade in oss i par och fick en karta att dela på. Killen jag sprang med hade kört BAMM förra året och skulle köra loppet i år igen, så han kunde navigera. I och med att vi endast hade en karta navigerade vi varannan kontroll var. Det gick riktigt bra fram tills vi gjorde ett riktigt rookiemisstag,  vi följde efter andra löpare utan att direkt navigera själv. Det resulterade till ca 20min irrande. Till slut hittade vi kontrollen som var gömd bakom en sten.

                                                                  (Foto:Privat)

Sista dagen blev det en fjäll-rogain-orientering. 12 kontroller var utsatta och man hade 2,5 timmar på sig att ta så många som möjligt. Jag sprang med samma kille igen, samt en till. Vi lyckades ta alla kontroller och då komma tvåa, endast 7min efter vinnarna. Vet inte hur de tänkt med kontrollerna, vi var klara efter 1:37. Hade varit kul med några flera så man fick något att bita i.
Över lag så var det ett bra läger med en stor spridning på bergsorienteringsbakgrunder. Många hade aldrig sprungit något lopp och vissa kade kört många.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!