Bilbrand!

2 juni, 2013

Först måste jag börja med att nämna vad som händer här i går kväll. Vid strax före 02.00 väcks jag av min bättre hälft som säger att det lät som ett pistolskott eller bomb utanför och att fönserrutorna skallrade i lägenheten. Jag går då lite sömndrucken upp för att titta om jag ser något. Eftersom jag vanligtvis har glasögon var itne synen på topp, men jag tycker det ser ut som att det är något som "blinkar" vid en bil nere på gatan. Förövrigt en bil som stått parkerad på samma ställe i flera dagar och vara utan ägare då den varit rätt risig.

Jag hämtar min glasögon för att försäkra mig om att det inte bara en någon gatulampa som reflekteras och att min syn spelar mig spratt. Så var det inte. Det brann i bilen. Till en början var det knappt synligt. Men på bara några minuter stod hela jäkla bilen i lågor. Vi ringde 112, men ingen svarade? (Känns tryggt)

Helt plötsligt går bilens tuta igång, samt att det sakta börjar rulla. Nu är jag raka motstasen till bilexpert (har varken körkort eller ett intresse i biler överhuvudtaget), men inte fasen lossar handbromsen och tutar börjar skråla av brand?

Hur som kändes det ganska otäckt då en fullt brinnade bil börjar rulla av sig själv längst en gata där det finns träd och att det dessutom stod en husvagn i närheten (ligger ett företag som säljer sådana här). Men tillslut kom brandkård, polis och ambulans och styrde upp läget. Och vid drygt 2.20 var det släkt.

 iPhone är tyvärr inte optimal för distanfoto. Men jag tycker det syns helt ok ändå.

 

Nog om det där. Jag var ute på en löprunda i morse. Ville springa i ett ordentligt tempo för att se hur benen och hjärtat orkade med den tryckande kvava värme som har svept in över Sundsvall. Måste säga att jag överlag är nöjd. Blev 10.5 km på en tid av 48:40. Tempot snittade på 4:38, och i början när jag var lite väl peppad blåste jag förbi en cyklist i 3:45-tempo. Jag tror personen på cykel ignorerade det faktum att jag sprang snabbare fullkomligt. Jag dock, smålog lite och tänkde "ägd" när jag passerade. 

Exakt hur varmt det var ute när jag stack iväg strax före 10 vet jag inte. Men tillräckligt varmt för att jag skulle svettas helt kopiöst. Det droppade från näsan och jag fick näst intill be om hjälp för att få av mig kompressionströjan. Men det är ju så det ska vara när man är ute. No pain, no gain eller hur dom säger.

Nu måste jag sätta fart med tantapluggande inför sista tentan på min historiakurs. På onsdag gäller det. Önska mig lycka till.

 

Taggar

bilbrand

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!