De där med att komma iväg..

11 juni, 2013

För det mesta måste jag planera min träning flera dagar innan och ställa in mig på det och sedan köra  som jag bestämt. Om jag inte planerar blir jag lätt lat, dagarna går och jag får inte gjort nån träning alls. För varje dag som går hittar jag en ny ursäkt för mig själv att inte träna. Detta är mycket märkligt egentligen, då jag gillar träningen, jag vet att jag mår bra av den och det gör att jag kan unna mig lite gott att äta med någorlunda gott samvete(!). Så varför är jag så trögstartad?

Ibland kan det kännas hysteriskt jobbigt bara att ta sig i träningskläderna!! Hittar massor att plocka med på vägen upp när jag ska byta om, tar på mig kläderna i slowmotion  och verkar göra allt för att dra ut på tiden. Men så efter många om och men står jag tillslut ombytt och klar utanför dörren. In med hörlurarna på med musiken och igång med träningsappen och som genom ett trollslag är all den där oviljan borta och med musiken i öronen spritter det i benen och jag är iväg! Ibland funkar de inte och de första kilometerna är en inre kamp  där jag hela tiden känner att det här går skit, nu vänder jag och går hem, drar nåt gamalt över mig. Men enveten som jag är kämpar jag på, och plötsligt har det släppt, jag springer som jag aldrig gjort förr, och istället för att komma hem sur, kommer jag hem och har gjort ett av mina bästa pass nånsin, visst är det märkligt?? :)

                       

Här är min nya löparkompis Charlie (blandning mellan border collie och flatcoated retriver), men jag antar att jag måste vänta till nästa vår innan han kan hänga på! 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!