Idag började helvetet

12 juni, 2013

Med helvetet menar jag att jag från idag ska banta, deffa, dieta, hålla igen, tänka på vad jag äter. Ja kärt barn har många namn. Vid invägning i morse slog vågen 74.9kg, vilket i sig inte känns jobbigt fördelade på mina 179cm. Men jag har en vision att väga så lite som möjligt inför halvmaran i september. Och då menar jag så lite som möjligt inom hälsosamma nivåer.  Planen är att ta mig ned under 70kg (67-69kg känns lagomt). Siktar på att väga det runt slutet av juli någon gång för att sedan bibehålla den vikten. Eventuellt tar jag något extrakilo i augusti som en "försäkring" då jag har en stundande utlandssemester att se fram emot mot slutet av sommaren. Och vi vet ju alla hur svårt det kan vara att hålla vikten på en sådan. Iallafall för min egen del. 

Men det i åtanke så var det idag tid för ett längre pass. 17.8km på en tid av höga 1.29 (minns inte exakta sekunder nu) i ett tempo av 5:04/km. Vilekt jag överlag kände mig nöjd med då det skulle ge mig en tid på lite under 1:47 på halvmaran. Tror jag kan springa fortare än så då det var en riktigt jävulusisk stigning på min runda efter dryga halvmilen som inte alls gick fort. Hade svårt att komma upp i tempo igen efter det. 

Det märks också att det var länge sedan jag var uppe och sprang på sådana distanser. Kroppen kändes helt jävla urlakad efteråt och jag spenderade en dryg timme i soffan framför någon dokumentar om "världens farligaste gäng". Småintressant på sina håll. Och lite skrämmande. 

Ps. Dagens runda brände i runda slänger ungefär 1500kcal. Det e fan en pizzajävel de! (jag ska dock inte äta pizza till middag, tyvärr)

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!