Nike+ Run Club Stockholm

12 juni, 2013

Idag har jag gjort något så sjuuuuuuukt jobbigt men ändå så galet roligt!

Jag hade fått tips om Nike+ Run Club som varje onsdag 17:30 kör gratis löpträning i grupp med utgångspunkt i Intersport butiken på Drottninggatan i Stockholm. De har en grupp på Facebook där man blir medlem och sedan får man inbjudningar till löparevent/träningar. Och idag skulle jag testa för första gången, en ganska stor grej för mig som är van att alltid springa själv, utan sällskap.

Jag kom dit och fick skriva på lite papper om att Nike har rätt att fota och använda fotona i reklam syfte, helt ok för mig. Fick sedan den riktigt snygga ”We run STHLM” tröjan innan det var dags för gruppindelning. En grupp skulle köra distans, ca 8,5 km och en annan skulle köra intervaller i Humlegården. Eftersom jag nästan alltid kör distans på egen hand och är riktigt dålig på att träna intervaller så fick det bli intervaller för mig. Ett gäng på ca 25 pers joggar ut på Drottninggatan, klädda i likadana t-shirts, och sätter kurs mot Humlegården. Man kan ju lugnt säga att vi inte glider nedför Kungsgatan obemärkta, riktigt bra PR för Nike.

I Humlegården börjar vi med lite enklare övningar, höga knän, upphopp osv. Sedan tar intervallerna vid och idag var det bestämt att vi skulle köra långa intervaller. I ”pyramid”: 1 min – 2 min – 3 min – 3 min – 2 min och sist 1 min. Prestation skulle ligga på ca 80% av max men efter den ”pyramiden” var det bara 2 minuters vila sedan körde vi en 1 -2 -3 minuters upplägg igen. Kommer verkligen inte ihåg sist jag körde så slut på mig själv när jag sprang! Men så fruktansvärt kul!! Blir ju en helt annan sak att springa i grupp och peppas av andra. Mycket bra instruktörer hade vi också som skrek och gormade på oss. Vi bjöd nog även en hel del picknickare på bra underhållning också medan de sippade på sitt rosévin.

Långsamt joggade vi sedan tillbaka till Intersport på Drottninggatan där passet avslutades. Totalt sprang vi alla fall 6,4 km och pulsen snittade riktigt högt. Detta kommer jag fortsätta med, fantastiskt kul och jag kan varmt rekommendera det! Är du sugen på detta så anmäler du dig till gruppen Nike­+ Run Club Stockholm på Facebook, jag lovar att du kommer bli hooked! 

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!