Onsdagsintervaller

12 juni, 2013

Onsdag...och idag var det intervaller som skulle springas. Börjar se ett visst mönster och tydligen ska intervaller springas på onsdagar därav onsdagsintervaller. Jösses vad klyftigt vitsig jag är :-).

Hade svårt att bestämma mig för vilken typ av intervaller som skulle utföras då det finns en hel hög att välja och vraka ur. Kom tillslut fram till att det fick bli långa intervaller...4 x 1000m...som genomfördes på Wennströmskas löparbana. Mitt mål som till en början är, är att lyckas genomföra milen under 50 minuter och fick rådet att intervallerna då skulle ske i ett tempo under 5.00 min/km. Om det rådet stämmer lär väl visa sig så småningom och den som gav mig det tipset går jag inte något vidare in på men det börjar på H och slutar på enrik. Alltid så skönt att ha någon att skylla på om det inte går vägen. Målet med dagens träning fick alltså bli ett tempo under 4.55 min/km.

Sist jag sprang på löparbanan var i april och då var det supertusingar som gällde. Tycker fortfarande att den typ av intervallträning är roligast. Till nästa onsdag är det just dessa tusingar som gäller och det ska bli intressant att se i vilket tempo jag kan lyckas klara av dom. Bättre? Sämre? Förhoppningsvis en förbättring. Här kan ni läsa mer om den omgången 

http://deladlopargladje.blogspot.se/2013/04/supertusingar.html

Dagens uppvärmingen på drygt 3 km kändes till en början fruktansvärt segt, det gick långsamt och framför allt plågsamt och kände att det här kommer aldrig att gå vägen. Ett besök hos Dr Ågren för botemedel skulle i den stunden vara på sin plats. Trots intervallångesten så kändes passet riktigt bra...bättre än bra. Riktigt förbannat asbra...om man nu så här osvenskt får uttrycka sig så. Intervallerna gick i följande tempo:

  • 1 km - 04.35
  • 2km - 04.47
  • 3km - 04.44
  • 4 km - 04.42

Avslutade dagens träning med lite löpskolning i form av höga knän, hälkick, tripping och skipping. 

Ser ni pilen som susar förbi så var inte oroliga...det är bara lilla jag som fått raketbränsle i thigtsen.

 

/Martina

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!