Parloppet 2013

13 juni, 2013

För någon vecka sedan fick jag internt mail från Actic om friplats på parloppet och anmälde direkt mig och Stina. När jag kom hem såg jag att hon jobbade långpass (5-18) på Arlanda så jag frågade kompisen Roy istället.

Jag såg loppet som en perfekt träningstävling inför helgens Malmömil, då "Hornen alltid växer ut" när jag får en nummerlapp på bröstet.

Ska villigt erkänna att jag inte visste exakt vad loppet gick ut på, mer än att det var 5km och utgick från Hagaparken i Stockholm. Så här skrev arrangören:

Parloppet avgörs i Hagaparken. Start och mål på den stora gräsytan norr om Stallmästaregården. Banan är 5 000 m lång. Banan är kontrollmätt av en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare. Varje kilometer är tidligt markerad med skyltar. Parets ena löpare springer banan högervarv, den andra vänstervarv. Den löpare som har gul nummerlapp springer högervarv. Löpare med blå nummerlapp springer vänstervarv.

Jag kom iväg ca 16:45 från Actic och cyklade ca 30min för att komma dit och var därmed uppvärmd när jag väl var framme ca 45mi innan start. Jag fick gul nummerlapp och sprang därmed högervarv. Vilket varv som var tuffast diskuterades flitigt, vad tycker du?Efter uppvärmning av Actic´s Daniel så var det dags för start. Stod i 3:e startled och kom iväg bra, första km på 4:10 med då var det mycket uppför. Andra km gick på 3:55 och kroppen kändes bra. 3:an innehöll en del gräspartier och pulsen stack upp till 98% och jag var tvungen att sänka farten för att inte gå in i väggen. Den slutade på mindre hedervärda 4:39. Repade mig något och passerade 4km med kilometertiden 4:18. Sista km kunde jag släppa på igen och sprang på 4:12 och fick därmed sluttiden 21:15. Banan var mer svårsprungen och kuperad än vad jag trodde och dessutom stod km markeringarna 3 och 4 helt galet, skiljde 400m mot verkligheten, vilken arrangörsmiss.Efter loppet fick vi en goodiebag och yoghurten Skyr. Jag drog 2st Skyr direkt efter Målgång då jag inte ätit någon middag. Såg sedan i goodiebagen att det låg 2 Skyr till, kanon jag gillar den yoghurten.

Cyklade sedan lite över 1 timme för att komma hem, tror fan det var värre än loppet. Under hela cyklingen var magen orolig, men jag trodde det berodde på att jag inte ätit tillräckligt med mat. Väl hemma såg jag att båda dom Skyr jag hade i goodiebagen hade gått ut i datum och rejält också. Det stod 6/6 på båda, arrangörsmiss no:2Som summering tycker jag loppet var en trevlig tillställning (trots några arrangörsmissar) och loppet blev ett precis så bra träningspass som jag hade hoppats. Känner mig fortfarande inte 100% återhämtad efter maran för 10 dagar sedan och hoppas på bättre svar från kroppen på lördag i Malmö.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!