Nya trailskor och nytt grepp i skogen!

26 juni, 2013

Salomon_S-Lab5_640 Äntligen blev det dags att lägga det förra hårt slitna paret trailskor att vila, till förmån för nya och fina skor! Det blev i princip ett par likadana som jag hade, fast årets modell. Ett lyckat val med ett par färska Salomon S-LAB XT 5 Softground. Mycket bra dränerande trailskor med viss dämpning och ett mönster jag gillar.

Close-Up_S-Lab5Jag har tidigare skapligt noga gått igenom olika tips vid köp av trailskor och de gäller fortfarande. Men det är ändå alltid lika udda att de ska sitta så tajt och att tån ska vara så långt fram - i jämförelse med när man handlar vanliga skor, både för löpning och inte.

Denna gång var jag väldigt inriktad på både märke och modell från början, men spanade för sakens skull även in modellerna Speedcross 3 och Fellcross i det rätt så breda utbudet. Men Speedcross är mer vinterinriktad, och Fellcross hade för mig ett alldeles för lågt "drop" och för lite dämpning.

Ingen returrätt efter min testlöpning

Att jag köpte skorna nu är i sista stund faktiskt, på söndag är det dags för nästa traillopp Stockholm Trail och då är det helt klart läge att ha grepp i underlaget. Det blev med andra ord provlöpning redan ikväll. Skorna satt som gjutna! Inget som skavde, inget som var trångt utan bara som "dubbdäck" i terrängen. Det är väl så med det mesta, anpassad utrustning kan göra skillnad och ofta göra saker roligare.

Salomon_S-Lab5_200Jag sprang både på grus och på stigar - en riktig njutning faktiskt med tydligt grepp. Plus stabiliteten från skorna vid små felplaceringar i fotnedsättningen, väldigt tacksamt. Men, det blev en bra bit in i skogen, genom en del myrmark och leriga partier. Jag försökte hålla mig undan men lyckades inte helt. Tur att de passade med andra ord för nu är de testkörda, leriga och går inte att lämna tillbaka - stora testet blir på söndag, håll tummarna för stabila fötter!  

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!