Skaffat en träningscoach

10 juli, 2013

Idag har jag haft en första träff med min träningscoach. Det var inte första gången vi träffades, men första gången vi träffades som "coach och kund".

Madeleine Johansson (www.fitnesscoachen.com) är en av de två tjejer som drog igång Tjejmarathon så vi har träffats ett par gånger under träningarna inför loppet. Nu när jag vill försöka få igång träningen på riktigt behöver jag hjälp och jag känner förtroende för Madde. Jag behöver speciellt hjälp med styrketräningen. När jag kommer till gymmet är jag helt lost. Jag kan visst göra squats och de flesta basövningarna men jag känner mig alltid fantasilös, omotiverad och… Ja. Lost. Vilsen. Osäker. Jag gör aldrig samma övning med samma vikt eller reps och set eftersom jag knappt räknar och kör "tills jag är trött". Nu låter det ju som att jag gymmar. Det har jag inte gjort på länge. Bland annat på grund av detta. Dessutom hoppar jag gärna över de områden där jag är svag - alltså axlar, armar, rygg, mage… Hela överkroppen. Allt det där som inte kommer "gratis" när jag tränar löpning.  
Jag behöver ett schema. Ett program där det står "gör såhär!". Och visst kan jag säkert hitta program på internet om jag googlar. Men de programmen kan jag inte maila och be att få tips på övningar eller om jag stöter på problem med en övning, bland annat på grund av min opererade fotled. Om motivationen tryter, om jag fuskar. Vem bryr sig om jag hittar ett program på internet? Det är inte så "bara" att ta något random. Jag vill ha mitt program, som är utarbetat efter mig och mina behov, och sedan någon att bolla tankar med när det är dags för nästa program. När det är dags för nästa steg vet hon var jag befinner mig. Vilket nästa steg är. Att hitta ett träningsprogram på nätet känns lite som att leta en kortlek där alla kort ligger huller om buller och man väljer första bästa och hoppas att det är rätt. Rätt nivå, rätt övningar, roligt. Här är snarare så att Madde håller en kortlek och ger mig ett efter ett, så att jag gör det i rätt ordning och avancerar i rätt takt och byter när det börjar bli trist.

Efter första mötet känner jag mig trygg och nöjd med att ha en coach. Jag tror att det här är precis vad jag behöver för att tuffa igång.

 

Nu ska jag återigen stänga av dator och TV, göra en stor kanna med the. Kanske sätta mig på balkongen istället för soffan och ge mig in i denna bok. Jag har precis börjat men den är riktigt intressant. Den handlar om hur hjärnan fysiskt förändras av träning. (Jag fullständigt älskar hjärnforskning!) Lite ovant med engelskan, men går bra än så länge. Skönt med en bok som kräver fokus. Inga ljud. Inget Facebook och inget Twitter. Bara jag, boken och en kopp the.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!