Hornstull - Järna 2013

10 juli, 2013

Traditionsenligt gick i söndags årets softaste träningspass (NOT) mellan Hornstull - Järna. Det var 5.e året i rad som detta arrangemang anordnades, då 2008 med 25 deltagare, idag omkring 100 (såg det ut som).Alla vi lite galna människor som gillar att springa långt mitt i sommaren, träffades alltså kl. 08:15 utanför 7 eleven vid Hornstull. Vi delades in i 3 grupper 06:15, 06:45 och softagruppen 07:15. Jag valde 06:15-gruppen, vilket även majoriteten gjorde.

Träffade på en av mina adepter från löpskolan på Actic så vi tog sällskap, när vi prick 08:30 drog iväg. Jag tyckte det gick ganska långsamt i början men succesivt ökade farten och vid 3km hade det bildats 3-grupper ur vår 6:15 grupp. Jag och Johan hakade på den snabbaste som drog iväg i 5:15-tempo. Vi var ca 20st i gruppen men succesivt släppte folk och vid första depåstoppet vid MAX efter 16km var vi bara 12st kvar. Vi fyllde på vatten och sprang vidare i högt tempo, skippade depå 2 i Tumba och drog direkt till Rönninge och en längre stopp efter ca 28km.Själv åt jag en Snickers och drack en Cola på kondiset som också var snälla att ge mig 2 plåster för mina blödande bröstvårtor, fy fan vad orutinerat, jag som alltid har plåster när jag springer långt.

Både jag och Johan var ovana vid så här långt avbrott och hade svårt att få till löpningen när vi väl kom igång igen. Från Rönninge var vi bara 6st som fortsatte söderut. Johan och lyckades precis hålla oss kvar i gruppen, då dom sprang något för snabbt för oss i det kuperade landskapet.

Vid Östertälje steg vi av som planerat och 4st återstod från snabbgruppen. Om alla kom fram till Järna vet jag ej, men dom såg starka ut så det förutsätter jag.


Tiden på dom ca 37km vi sprang blev på ca 3,5 tim, vilket jag är nöjd med då jag trodde skulle bli 4,5 tim med den fartgrupp jag startade med.

Nästa gång ska jag inte ha något bokat på kvällen som gör att jag behöver stiga av, utan då blir det all in, hela vägen till Järna.

Funderar på att dra ihop ett gäng och springa Ursvik all in, d.v.s. 15km (extreme) 10km, 7km, 5km och avslutningsvis 2,5km =39,5km. Någon som är intresserad?

På kvällen blev det Grönan och jag skrattade mig harmynt till Stand up comedy med bl.a. en av mina favoriter Lenny Norman.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!