Dag 1 av 7 på 20/20 schemat

15 juli, 2013

Efter en lugn helg i Malmö med enbart lite simning i havet, kände jag mig fullt utvilad i morse när jag påbörjade min resa att träna 20mil löpning och 20km simning innan jag slår upp mina blå nästa måndag.

Började med att springa lite över en mil till jobbet i 5:05-tempo och avslutade med 2km stakmaskin (min enda styrketräning nu under sommaren). Bara 19 mil löpning kvar var det första jag tänkte när jag klev in i duschen på Actic.

På lunchrasten kollade jag lite kartor över Sörmland Ultra marathon och började så smått planera ett träningspass på den mytomspunna banan. Varför detta intresse för SUM? Jo, lite crazy som jag är, anmälde jag mig igår, huva huva....

Efter jobbet sprang jag hem igen och lyckades hålla samma höga tempo som i morse, feeling good....

Fixade till min favoritgryta direkt när jag kom hem.
Generös som jag är bjuder jag här på mitt egenkomponerade recept:
Korvgryta á la Krutgubben
4 st korvar eller en halv falukorvsring, välj korvar efter smak
5st Potatisar
1st Buljongtärning
1st Mix Mexicana
1st Creme Fraiche
Skala potatisen och tärna den grovt, lägg potatisen i en kastrull fyll på med vatten så det precis täcker potatisen, lägg i buljongtärningen och koka upp, låt småkoka i 6-7min
Tärna korven lika grovt som potatisen och bbryn den lätt i panna, lägg därefter korven i kastrullen (efter att potatisen kokt 6-7min)
Lägg i Mexicana-mixen och låt alltihop småkoka i 5-6 min (till potatisen känns klar)
Krydda efter egen smak, själv brukar jag hälla på lite piri piri.
Servera med en klick Creme Fraiche ovanpå
Lycka till

Efter denna utsökta middag drog jag på min halva våtdräkt och lurade med Stina ned till Norrviken. Hon i vår gummibåt, jag simmandes i dom höga vågorna (höga för att var Norrviken). Simmade ca 1km på 20min, vilket fick räcka för idag.

Dagens utfall blev:

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!