The soundtrack of my life

20 juli, 2013

När jag tog löparlektioner i våras så fick jag frågan om jag sprang till musik, jag svarade att det gör jag alltid! Då fick jag rådet att sluta med detta så jag kan lyssna till min kropp och vara mer närvarande i min löpning. Har funderat över detta och tagit någon kortare runda utan lurarna i öronen men det har bara gjort det än mer uppenbart för mig, mitt liv behöver ett soundtrack och så även min löpning.

Jag har alltid musik omkring mig, går jag utanför dörren (om så bara för att gå till ICA som ligger 50 meter bort) så har jag lurarna i öronen, så fort jag kommer till kontoret så åker spotify på, ska jag duscha så står stereon på högsta volym, är jag ledsen så lyssnar jag på mina gråt-favoriter och gråter extra mycket, är jag lycklig så lyssnar jag på mina dans-favoriter och hoppar fram längs med gatorna, jag har musik till allt!

Jag har nu följt serien "Nineties" på SVT där man går igenom hela 90-talet och den musik som banade väg under den tiden. Många låtar som jag är uppväxt med och har glömt bort har kommit tillbaka till mig och varje låt påminner om en viss känsla som infann sig hos mig då jag lyssnade på den under den tiden. Nästan på samma sätt som dofter kan dra fram minnen på ett kraftfullt sätt, det är häftigt och det får mig verkligen att inse hur mycket musiken betyder för mig och hur mycket den påverkat mig och kommer att fortsätta påverka mig och mitt liv.

Soundtracket till det löpande kapitlet i mitt liv:

Run like hell!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!