Dag 6 av 7 på 20/20 schemat

20 juli, 2013

Jag hade från början tänkt vara med på en tävling som jogg.se anordnar som heter ultraintervaller. Upplägget var att man skulle springa 1 mil 8 ggr på 24 tim. Första start 00:00 sedan var 3:e timme fram till kl. 21:00. Med hänsyn till min omgivning har jag gjort om upplägget och ska försöka genomföra 8st 1-milslopp under helgen.

Första milen gjorde jag imorse kl. 06:00, guuud så segt det var, fick verkligen kämpa för att komma under 60min som är den övre gränsen för att få en ultraintervall godkänd.

Åkte över till Österskär med min korta våtdräkt för att träna simning i havet inför Amfibiemannen om en vecka. Helv... vad kallt, armar och ben domnade av blixtsnabbt och jag fick bryta för att inte frysa ihjäl. Åkte över till Skavlöten och simmade i Rönningesjön istället. Varmare men betydligt skitigare vatten.

När jag ändå var i skavlöten sprang jag milspåret och hade därmed avverkat dagens andra ultraintervall. Det som är bra med skavlöten är att dom har omklädningsrum och duschar som är öppna alla dagar.

Då det bara är några minuters bilresa till Täby Galopp, blev det en sväng till bakluckeloppisen. Dagens andra ultraintervall kom vid 12-tiden och var den mest oinspirerande där det bara handlade om att få ihop 10km.

Åkte och hämtade Stina på Arlanda vid 15-tiden och på vägen hem släppte hon av mig vid Shell utanför Rosersberg där jag sprang dagens 4:e mil hem till Rotebro.

Kvällen avslutades med trevligt sällskap från Mia, Ray och Sara.

Imorgon är sista tuffa träningsdagen innan tävlingssäsongen drar igång på onsdag med Stockholm kvartsmarathon, lördag med Amfibiemannen och sedan AXA Fjällmarathon och tuffa bergsloppet Fanaråkern opp i Norge.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!