Sömnen

10 augusti, 2013

Jag har alltid fått höra att man inte kan ta igen förlorad sömn, har du missat sömn så har du förlorat den, punkt slut. Men den här veckan känns det som om jag inte gjort annat än tagit igen förlorad sömn. Förra veckan på segelbåten i Grekland bjöd inte på speciellt mycket sömn, man satt uppe sent och snackade skit på akterdäck, upp tidigt för att komma iväg och hissa segel, hytterna var väldigt varma även under nätterna så man vaknade ofta av värmeslag och gjorde man inte det så vakanade man av grannbåtens efterfest.

När jag kom hem i söndags somnade jag kl 19 och sov till kl 10 morgonen efter, jag sov alltså 15 timmar i ett streck! Kommer inte ihåg sist jag sov så mycket och som om inte det vore nog så sov jag sedan en timme på soffan efter lunch. Sedan dess har jag nu varje natt sovit mellan 11 och 12 timmar plus eftermiddagslur på 1-2 timmar varje dag. 

Detta har varit min sista semestervecka och jag har inte haft något planerat jag har bara valt att lyssna på min kropp och följa dess önskan, önskan har alltså varit: sömn, sömn och åter sömn! Jag har struntat i eventuellt dåligt samvete över vad jag borde och inte borde göra och det har varit så befriande. Har hunnit med tre träningspass också den gångna veckan, för min kropp har velat röra på sig, och imorgon ligger siktet på ett långpass...det är min kropps önskan men först ska vi sova lite....zzzzz....

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!