Kasst avslut på kass vecka

1 september, 2013

Tre korta löppass är allt jag fått till den här veckan. Två av dem var bara mysiga och den sista var jobbig men inte maxar. Det kassa slutet är denna söndag.

Jag värmde upp med en fyrakilometersrunda som bestod av en kilometer uppjogg, en kilometer uppför, en kilometer ner och sen nerjogg där jag hade svårt att hålla mig uppe på 5-tempo. Benen var snabbare än det.

När jag kom hem efter den var allt på topp. Hade mött sju löpare, vilket är riktigt roligt, men alla hade långärmat. Skärpning! Bara för att det blivit september betyder det inte att det är kallt!

Kroppen kändes i alla fall redo för ett pass på gymmet. Mitt gym, Fitness 24/7, öppnade igår gymmet tvärs över gatan. Så idag hade jag planer på att ta ett dubbelpass för överkroppen efter joggingturen. Jag hade väskan packad innanför dörren. Sa "hej och hejdå" till E när jag hämtade den. Kommer till gymmet, svettig och redo. Där berättar de att de öppnar för träning först imorgon. Jag fattar ingenting. Är inte "vi öppnar 31 augusti" att öppna gymmet? Nej. Att "öppna 31 augusti" innebär att man kan få komma dit och köpa sina kort. Gymmet är alltså i praktiken stängt till och med den andra september? Borde jag letat någonstans för att hitta den informationen? "Gamla medlemmar och träningssugna välkomna först 2 september" Var jag dum som trodde att det faktiskt skulle gå att träna den 31 augusti och framåt?


Surpuppan åker inte vidare till det "vanliga" gymmet i stan. Planerna grusade. Humöret som varit på toppen efter joggingen är nu i botten. Jag förstår inte riktigt att jag inte fick träna på ett "öppet" gym, som jag dessutom ska ha tillgång till 24/7 efter öppningsdatum. Jag måste missförstått när gymmet öppnar. För mig är det en gåta att informationen inte varit tydligare. Jag har verkligen inte förstått att "öppna" inte betyder "välkommen att träna". Öppet är väl öppet?


Till och med nu, efter en lång dusch, är jag lite grinig. Saken blev inte bättre av att jag i duschen slog pannan i blandaren och nu kommer att få en bula. Verkligen ett kasst avslut på en kass vecka. Kan lika gärna ligga på soffan resten av dan, och därifrån kolla på regn och Rederiet... Kanske till och med äta skräpmat. Så illa är humöret.


Men frukta icke; Nästa vecka - många nya tag!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!