Trippelpassonsdag

4 september, 2013

Fy, en sån dag. Ja, jag säger "fy". Den här dagen har inte haft många minuters vila.

Jag började med att ta en sväng löpning. Det lät lätt. Det var det inte. Fy! Redan innan jag skulle ut var den enda känslan i kroppen "vill inte, vill inte, vill inte". Träningsvärken i benen är inte snäll. Har även träningsvärk i magmusklerna, så att det gör lite ont att stå upp. Blä för löpning med den här känslan i kroppen. Varför jag gjorde det ändå? För att jag visste redan imorse att jag hade en groteskt stressig dag framför mig. Men fy, vad sakta det gick! Jag har ju ställt in mig på att min nya standardtid är 5:40 min/km. Jag uppnådde inte den tiden alls imorse. När jag kom fram var jag glad att jag alls kom fram. Träningsvärken släppte aldrig. Det var riktigt tunga ben. Cementklumpar. Tunga, tunga, tunga. Jobbigt, jobbigt, jobbigt.


Dagen gick i ett svep och jag har inte hunnit vila ett endaste dugg. Vilade jag benen hade jag skallen på skaft och vila skallen gjorde jag inte förrän det var dags för mig att ta mig till gymmet. Jag valde gymmet som är vid min lägenhet. Jag valde att springa dit. Det sätter skallen på prov. När jag väl sprungit fem kilometer är det lätt att välja att ta tre minuters promenad hem. Varför stanna på gymmet när man redan är "klar" och trött? Men envisheten och glädjen i att styrketräna fick mig att stanna där utan problem. Eftermiddagslöpningen gick heller inte snabbt men något, något snabbare än morgonlöpningen.Ryggpasset gick bra. Dips gick åt pipan! Det märks att jag inte tränat på några veckor. Jag har tappat mellan fem och tio stycken (!) per set. Både roligt och skrämmande att se hur stor skillnad det blir så snabbt. Jag "fuskar" mig till att kunna pullups. Visserligen bara 5,5,4 men ändå. Snart ökar jag!


Resten av kvällen ska spenderas mysandes i soffan. Jag har lagat middag, bakat bröd och sitter nu och jäser. Jag älskar den här typen av soffmys. Alltså när kroppen är helt slut och jag vet att jag är värd det.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!