Bra start på veckan!

16 september, 2013

Idag har jag tränat två gånger. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, egentligen. Halsen kliar lite, är lite slemmig och kroppen är lite trött. Men humöret är på topp!

Första passet hade jag lite halvsvårt att komma ut till. Jag vaknade klockan 5, av väckarklockan. Halv sex skulle jag vara på gymmet. Regnet smattrade mot rutan och det var kallt i sovrummet. Jag drog täcket längre upp över axeln och ville gärna ligga kvar länge, läge. Jag kom tio minuter "för sent" till gymmet, men kom i alla fall ut. Jag hade sällskap av tre morgonpigga grabbar och tog ett skönt ryggpass. Att vara i princip ensam i gymmet, och därmed inte behöva visa hänsyn eller vänta på maskinerna… Mmm! Värt att gå upp tidigt för. Och som jag tänker när det är jobbigt att gå upp ur sängen: "Om jag tränar nu så kan jag lata mig hela kvällen".

Det andra passet var transportlöpning hem. Fem och en halv kilometer i ett bra tempo - äntligen! Snitt på 5:27 är så jag vill ha det.15 grader, lätt regnstänk och inte överdrivet mycket blåst - också så jag vill ha det. Idag var det dessutom lite halt på gångbanan av blöt löv. Aj lööv it! Äntligen är det höst. Äntligen! Som jag längtat!
Efter lördagens halvmatta har jag fått ett hemskt skavsår av pulsbandet, eller snarare sändaren. Så idag testade jag att sätta på ett skavsårsplåster för att skydda mot ytterligare skav. Funkade rätt bra men jag kommer nog att behöva använda ett par stycken den här veckan… De verkar inte gilla rörelse eller svett, eller kombinationen av de två. Det har släppt.Imorgon planerar jag en sovmorgon och sedan att vara med Göteborg Running Club på ännu ett härligt pass i Slottsskogen!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!