Salming släpper en helt ny kollektion av löparskor

15 oktober, 2013

Salming Running släpper en helt ny kollektion av löparskor i februari 2014. Fokus på lite lättare, snabba skor som ska ge löparen möjligheten att utveckla sin löpform på ett bättre sätt.
– Salming Natural Running erbjuder känslan och tekniken av barfotalöpning, men med skor på fötterna. Med detta som utgångspunkt har vi utvecklat en serie skor med mycket låg vikt som ger bra markkontakt, hög flexibilitet och låg ”drop” - allt för att nyttja kroppens fulla potential. Våra skor skapar bästa möjliga förutsättningar för ett  effektivt och naturligt löpsteg som tar löparen både mjukare och snabbare fram under löprundan. I konceptet ryms dessutom en löpakademi med illustrerade tips och övningar som hjälper löparen att hitta sitt naturliga löpsteg, meddelar Joakim Sandin, Product Manager Running på X3M Sweden AB/Salming Sports.

Skorna delas in i modellkategorierna Distance, Speed, Race och Xplore:


DISTANCE (bild ovan)
”Med 5mm drop och Salmings innovativa RunLite™ mellansula ska du få en bra markkontakt samtidigt som ytterhöljets tre lager erbjuder en mjuk och behaglig känsla. Sin låga vikt till trots är Salming Distance enligt tillverkaren ett utmärkt val på långa sträckor och hårda underlag.”

SPEED
”Skon är tillverkad för att passa för variationsrik träning som till exempel snabbdistans, intervaller och långpass i olika omgivningar. Yttersulan består av strategiskt utplacerade lättvikts- och hållbara materialblandningar som ska erbjuda ett perfekt grepp och god respons. Den lätta vikten ska även ge dig möjligheter till ett mjukt och effektivt löpsteg.”


RACE (bild ovan)
”Med en inbyggd kolfiberenhet och mellansula av lättviktsmaterial ska Race-skorna svara suveränt på alla möjliga underlag. Ytterhöljet är i två lager vilket ger både låg vikt och grym ventilation under varma sommardagar. Det här skon som får ut det mesta av kroppens naturliga biomekaniska elasticitet.”

XPLORE
”Varje löpare mår bra av starka, aktiva fötter. Med det i åtanke har man tagit fram Salming Xplore, som på ett effektivt sätt stärker fotens muskler under din löptur, gympass eller annan aktivitet. En oerhört mjuk hälkappa och lågt drop som ska ge en skön komfort samtidigt som den fina flexibiliteten i framfoten ger en så barfotalik känsla som möjligt.”


Allt om Löpning
Foto: Press

 

Uppe till höger ser ni en av Allt om Löpnings alla playlists frånatt ha i lurarna! Du kan även ladda ner denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-loggan här ovan.

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

löparskorSalmingskor

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!