Träningsförbud och Team Stockholm Marathon

29 oktober, 2013

Att jag inte riktigt lyssnat på kroppen tidigare under året har kommit ikapp mig, min kropp skriker efter vila, återhämtning och jag är satt i träningsförbud! Väldigt frustrerande och jobbigt för mig då träningen är en sådan stor del av mitt liv. Nu får jag hålla mig till promenader, yoga, simning mm.... sådant som inte drar upp pulsen allt för mycket. Men allt jag vill är att dra på mig löpardojorna, ta mig ut i den friska höstluften och låta tankarna försvinna i takt med löpsteget och min andning.

Anledningen till träningsförbudet är att min kropp inter återhämtar sig som den ska efter ett träningspass och det blev extra tydligt efter helgen. I söndags var det "Run-Off" med Team Stockholm Marathon och det kunde jag ju inte bara missa så jag trotsade mitt träningsförbud. 8 km sprang vi plus lite styrkeövningar då vi väl var tillbaka på Stockholms Stadion efter löprundan. Jag njöt otroligt mycket av att få komma ut och springa, var så lycklig! Men priset jag betalar är en enorm trötthet i flera dagar efter, märker tydligt att jag inte är på banan. Minst en månad till får jag se till att hålla mig ifrån min vanliga träning vilket känns riktigt jobbigt och frustrerande.

Söndagens "Run-Off" med Team Stockholm Marathon var i alla fall väldigt givande, känns mäktigt att träna inne på Stockholms Stadion och veta att här ska jag förhoppningsvis gå i mål den 31:a maj efter att ha sprungit mitt livs första marathon. Efter träningen så var det föreläsning med bland annat Anders Szalkai, marathon-legendensom berättade mer ingående om träningsprogrammet. Carina Borén och Kristina Paltén, som sprang från Istanbul till Stockholm i somras var också där och föreläste, riktigt häftig och inspirerande historia.

 

 

Träning på historisk mark!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!