Vägen tillbaka

25 november, 2013

I snart två månader har jag låtit mig själv vila, jag hade tidigare struntat i att lyssna på min kopps signaler och det fick jag sota för ordentligt. Men nu har jag varit väldigt lyhörd på vad min kropp och själ sagt mig och tagit det väldigt lugnt ett par månader. Väldigt jobbigt till en början för är man van att köra 4-5 pass i veckan så blir det en utmaning att lägga ribban på noll! Helt inaktiv har jag i ärlighetens namn inte varit, promenader, yoga och något pass på Friskis&Svettis har jag lett, men det var ändå en stor omställning. Plötsligt insåg jag även hur mycket tid jag fick över, vad gör alla människor med sin tid som inte tränar??

Men nu börjar jag känna min kraft komma åter, jag är inte lika trött längre, känner mig stark, utvilad och energin börjar bubbla i mig igen! Som jag längtat efter detta, att bli mig själv igen. Jag har sagt att jag ska vila november ut och sedan gradvis börja träna mina pass igen, alltså INTE börja första veckan i december med 5 tuffa löppass! Jag ska INTE tillbaka till det jag precis gått igenom.

En tuff resa har det varit men jag är ändå glad att jag gått igenom den för det har lärt mig mycket om mig själv, min kopp, min själ och hur de båda samverkar. Inte minst har jag börjat förstå vikten av vila och hur viktigt det är att lyssna på signalerna, inte lägga locket på och fortsätta köra som en blådåre. 

 

Vila!!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!