UTMB 2014 ?

19 december, 2013

Idag öppnar registreringen för UTMB 2014. Det är inte utan att jag är sugen att slänga in en amnälan. Tyvärr så kommer jag inte att göra det. Revanch på det loppet har jag lagt på is, men har som målsättning att inom en 5-årsperiod göra ett nytt försök.
Har har det senaste dagarna tagit tag i mitt projekt att redigera mina bilder jag tog på UTMB. Jag har även dammsugit Youtube på klipp från UTMB i år. Jag får gåshud varje gång jag hör Vangelis låt Conquest of Paradise och ser hur starten går i Chamonix. Förmodligen har jag sagt det förr, men det var en helt enorm känsla att passera startlinjen till ett av minna drömmars lopp. Jag hade svårt att smälta alla känslor som kom, vad jag hade presterat bara för att stå på startlinjen, för att också veta att det är ett högt procenttal som bryter tävlingen. Att sedan bli ackompanjerad av Vangelis filmmusik när man erövrar Amerika gör det inte enklare att hålla tillbaka känslorna.
Jag har inte hört några rykten om någon svensk som ska anmäla sig till UTMB, däremot vet jag att Tobias Lindström har anmält sig till PTL (La Petite Trotte à Léon), den lååånga tävlingen som går samtidigt som UTMB och har samma start och mål. Om det är någon som vill ha något att bita i är det bara att hänga på honom, 306km och 28000 positiva höjdmeter. Det är tur att maxtiden är 141timmar, så man slipper stressa.Tobias är för övrigt den första (och enda) svensk som lyckats genomföra PTL. Han har erfarenheten nu, så han kommer säkert bli farlig nästa år.

Nedan är en inspirerande film från årets tävling, njut !!!!


.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!