En summering av 2013

1 januari, 2014

Då var det dags för en summering av 2013. Hur har det gått och fram för allt, är jag nöjd?
Under året har det blivit drygt 37 tävlingsmil, fördelat på 3 tävlingar. Första var TEC 100 i april. Där blev det nytt pers med nästan 3 timmar. Det resulterade till en delad 17.e plats i resultatlistan över genom tiderna bästa resultat som Ultradistans noterat. Tyvärr är inte resultatlistan uppdaterad sedan 2013-08-17 och jag vet att jag blivit nerpetad sedan dess. Bland annat så noterades kanonresultat under Black River Run i Västerås.
Sedan så var det mina drömmars tävling, UTMB, i slutet av augusti. Den upplevelsen har jag pratat mig varm om flera gånger och är nöjd över mina nästan 42 timmat på banan. Ju mer jag tänker på den, desto mer vill jag tillbaka. Dels för äventyret och dels för naturupplevelsen.
Efter UTMB blev det ett vaacum i min träning, vad skulle jag träna för nu? Jag är en person som behöve något träningsmål för att motivera mig att träna. Under hela året fram till UTMB hade allt fokus varit mot den tävllingen. Varje pass jag genomförde var en pusselbit i att klara av tävlingen. Fokus låg på långpass, backpass och trail. När jag sedan lyckades med det, vad var det för anledning till att träna? Hade ingen tävling inplanerad framöver, så träningen gick på halvfart under september. Jag kände en viss inre frustration och till slut hittade jag något att träna för. Det fick lov att bli Vintermarathon i Stockholm i november. Plötsligt  var det fart som var i fokus. Jag lyckades även denna tävling att göra nytt personligt rekord. Det var blandade känslor som kom efter loppet. Hade svårt att glädjas av resultatet då jag missade mitt mål med ett antal minuter. Ja ja, livet går vidare...

Om jag summerar 2013 har det varit ett bra år på många plan. Varit pappaledig ett antal månader, vilket varit klart annorlunda i jämförelse med förra gången då jag endast hade ett barn att ta hand om. Vidare har jobbet varit utmanande och intressant under året, på ett sätt jag aldrig varit med om. Jag misstänker att 2014 kommer ta utmaningarna ytterligare ett snäpp högre.
Tävlingsmässigt med två nya personliga rekord och ett genomförande av ett drämmlopp (personligt rekord på det också) finns det ingenting att klaga på, full pott!! Träningsmässigt har jag aldrig sprungit så många mil som jag gjort i år. Förra året blev det ganska så exakt 200mil och i år är det 233mil. Jag hade inget direkt distansmål med året, men resultatet är jag glad över. Det jag önskar annorlunda med 2013 är att jag kanske skulle haft någon jämnare fördelning av träningspass mellan månaderna. Det har varierat mellan 9 och 19 pass per månad. Snittet har blivit 12,6 pass per månad eller drygt 2 pass per vecka.

Nu har det blivit 2014. Det innebär nya utmaningar, med nya lopp och nya mål. Mer om det kommer jag inom sin tid förmedla. En sak är i alla fall sant jag kommer inte lägga av att träna och tävla löpning i alla fall!!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!