Var är snön?

5 januari, 2014

Var ute i skogen jag har i närheten för ett par dagar sedan. Den är inte så stor, men räcker helt ok. Jag har någon form av plan att regelbundet ta en sväng där framöver för att njuta av skogen, istället för att alltid nöta asfalt. Har ännu inte riktigt bestämt mig vilka tävlingar det blir i år, så jag tränar lite allround för tillfället.
Två varv i skogen, samt transportsträckan till och från blir ungefär 10km. Jag hade hoppats att det skulle vara en idyllisk vinterskog vi det här laget, men som alla vet är det snöfritt i Stockholm. Istället halkade jag runt på ett stundtals riktigt lerigt spår. Det var tur att jag hade trailskor på mig annars hade jag nog stått på näsan flera gånger om !

Efter första varvet började motivationen tryta och kände att det inte var något kul att inte kunna springa på i den fart jag ville. Usch, jag är stundtals en svag människa och tyckte att några km asfalt eller grusväg var mer givande. I sista stund övertygade jag mig själv att ta ett varv till och det är jag nu glad över. Efter 10 min träffade jag på en kille som var föräldraledig samtidigt som mig i våras. Samma kille som tipsade mig om denna skog. Vi tog en sväng tillsammans och han visade mig riktigt obanad terräng som man kunde springa på. Den var även rejält kupperad, vilket var kul! Insåg dock att jag inte hade någon koll på tiden, hade pausat klockan när jag fick sällskap och sedan inte satt på den när vi började springa. Så när jag väl var hemma insåg jag att det blivit en längre runda än vad jag meddelat frugan. Inte helt optimalt helt enkelt, men hon hade som tur var inte efterlyst mig än även om hade börjat undra var jag tagit vägen.

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!