Blidväders fördelar

10 januari, 2014

Förra inlägget så klagade jag över att jag inte fick springa  i snö. Insåg efter jag skrivit inlägget att jag inte påpekade vilka fördelar det milda vädret har med sig.
Klädesmässigt är denna temperatur kanon. Jag har inte behövt byta från höstkläder till vinterkläder än. I höstas blev det en uppgradering av ullkläder från Icebreakeri form av vantar, mössa och armvärmare. I somras var första gången jag testat merinoullskläder. Insåg att det var riktigt skönt och värmande, utan att vara obehagligt om man är blöt och svettig. Av de nya prylarna har jag än så länge endast använt vantar och mössa. Är väldigt nöjd med dessa, men väderspåmännen och kvinnorna säger att det snart ska bli kallare, så man får se hur länge det dröjer till att man får byta till vinterskrud.
Armvärmare måste jag säga är ett underskattat plagg. Jag kan erkänna att jag var rejält skeptiskt detta innan jag testade dem, för snygga är de inte. Det var för övrigt på Vätternrundan för ett antal år sedan som jag köpte mitt första par. Att kunna reglera värmen på armar och överkropp med hjälp av ärmarna, istället för att sätta på och ta av sig jacka är en stor vinst. Speciellt om man har ryggsäck på sig eller cyklar för den delen. Detta är mitt andra par nu och tror på dessa . När våren kommer och det är på gränsen att kunna ha kortärmad tröja kommer de väl till pass tror jag.

(Foto privat. Sekunderna innnan intervallpass.)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!