Tävlingskalendern fram till hösten är klar!

11 februari, 2014

I helgen blev min tävlingskalender klar, i alla fall fram till augusti. Det har varit en hel del velande vad jag skulle hitta på. Nägot jag i alla fall hade bestämt mig var att INTE springa TEC 100. Har ju sprungit 100miles-varianten två gånger och bytiti klass från 100 till 50 miles en gång. Vad har jag mer att bevisa? Stefan, som jag sprungit TEC alla gånger med anmälde sig förra året, men inte jag. Vill man springa ett 100mileslopp i Sverige är det endast några få alternativ.
Är lite sugen att skicka iväg en anmälan till Western States Endurance Run för nästa år. Loppet kräver att man deltar i ett kvalificeringslopp och TEC 100 är det. TEC 100 ger även UTMB-poäng, något som kan vara bra att ha... Så i fredags tog jag upp frågan om TEC med min fru och hon såg inga hinder att jag sprang det. Så den 12.e april är det dags igen för att försvara min 5.e plats!

 

 

I höst bestämde jag mig att det inte skulle bli något stort lopp utomlands under 2014. Jag tänkte att jag skulle ge mig på Stockholm Marathon. Det är enkelt att träna till det, då det finns en uppsjö av träningsprogram om man vill på internet. Bara man genomför sina intervall-, lång- och distanspass så är man hemma. Beroende på målsättning krävs det ju olika saker, men syven och sist så är det bara att följa tummen i spåret. Med tanke på jobb och familj och min dåliga karaktär skulle det vara svårt att slaviskt följa ett program. Min målsättning är under 3:00, vilket jag realistiskt inte tror jag kommer klara, men det gäller att spänna bågen! De program jag sneglat på kräver att man lör 5-6 pass i veckan, något jag inte känner att jag kommer ha tid med. Däremot så kommer jag snegla på dem för att få lite inspiration och se om min träning ligger hyfsat i linje med vad "experterna" tycker. Är det någon som har ett bra program som ska leda mot sub 3 så tar jag gladeliga emot detta!

 

Den sista tävlingen innan hösten är Kiruna Extreme Mountain Marathon. Det blev ingen bergsorientering i norrland förra året, så det ska bli kul att springa i år. Det kommer bli mågra mil i obanad terräng och en massa höjdmeter. På tävlingens hemsida är det väldigt grova gränser på både längd och höjdmetrar, vilket gör det mer intressant. Det är flera kompisar som ska tävla i samma klass, vilket kommer att visa sig på fjället, man vill ju inte vara den som kommer sist!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!