SM-MILEN

12 februari, 2014

Hoppas, Längtar, Drömmer.

Jag har tävlat på halvmarathon-distansen 5 gånger. Första gången i Nora, jag bodde fortfarande hemma i Karlstad och jag kommer fortfarande ihåg hur hungrig jag var efter lopppet, jag kommer också ihåg precis vart jag behövde stanna för att göra nr 2. Jag kommer också ihåg hur glad jag blev när jag passerade 10km- YES! 11 KM KVAR!!! Nä, men med tanke på att jag aldrig hade sprungit längre än 10km så vart jag mest glad över det. Tiden blev 1.30.34 - och jag vann. Det här var inget SM-lopp- men väl mitt första lopp över 21km och den där biffen med potatis, brunsås och stekt lök efteråt kan jag fortfarande känna smaken av.

Nu har jag hunnit springa ett par halvmaror sedan 2009, men än har jag mycket kvar att ge, träna och lära!! Jag har på 4 år putsat tiden med 9 minuter, och jag längtar till den dag jag går under 1.20. Blir det inte på tuffa Göteborgsvarvet blir det på SM i halvmarathon i september. SM 2014 går i år i Stockholm, och det blir mitt andra halvmarathon-SM. Göteborgsvarvet 2013 går till historien som mitt sämsta lopp någonsin och jag hade till och med sämre tid än den där dagen i september 2009 när jag sprang runt en sjö i Nora. Hela förra sommaren hade jag ockå tränat bättre än aldrig förr och laddade inför 10.000m SM i Borås, vad händer? Jag blir sjuk. JA - jag tycker faktiskt lite synd om mig själv. Det går ju så himla bra emellan dem där förkylningarna- så varför kan jag inte få visa det på mästerskapen? Om jag inte springer bra eller deltar på framförallt ett SM- hur ska jag då kunna kvalificera mig till högre mästerskap? Men jag tror på mig själv. Jag tränar intervaller och trösklar på tider under 3.45/km - alltså borde jag logiskt sett kunna gå en bit under 1.20. 

2014 är året - trots en lång sjukdomsperiod men ändå med bra träning - som jag vill och ska delta i 

SM 10.000m, SM 10km landsväg, SM Halvmarathon - och vara FRISK.STARK & SNABB.

Just nu är ingenting annat än det planerat, utan jag fortsätter träna, längta, och drömma - och jag är glad över att 10km har tillkommit som en SM-gren, så att även vid asfaltslöpare kan få visa vad vi går för :)

 

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!