Lite skidor

16 februari, 2014

Har kommit hem efter några dagar i Sälen. Det var en bra resa, men den gick inte som planerat.
En grannfamilj hade hyrt en stuga i Lindvallen och vi fick följa med. Jag har endast åkt snowboard och aldrig stått på ett par slalomskidor förut, tog mig i kragen och tänkte nu lära mig. Min 5-åring hade provar slalom för 2 år sedan, utan någon som helst framgång, utan hade vägrat ut sig första dagen, ville nu lära sig. Om det var för att vi skulle åka med en av hennes bästa kompisar eller själv ville vet jag inte och det spelade ingen roll. För att det skulle bli en lyckad semester beslöt vi att minstingen skulle vara hos farmor och mormor under tiden. Om hon hade följt med skulle hon ha styrt mycket på grund av mat och sovtider och en vuxen hade varit punktmarkerad med henne hela tiden.
Det blev två dagar med mycke skidor. Efter första dagen tog jag mig ner för backarna, om än långsamt. Men efter två dagar kände det faktiskt helt ok. För en utomstående så såg jag säkert rolig ut när jag försökte ta mig genom pucklarna som blivit när backen succesivt blivit uppkörd. Dottern har lyckats fått koll på skidorna och kan ploga sig ner helt ok. Hon har fått blodad tand och tycker att det var riktigt kul.
Planen var att vi skulle åka skidor tre dagar, men ibland måste man som förälder vara flexibel. Dottern blev magsjuk på kvällen och då var det bara att packa ihop och bege sig hem på morgonen. Tur i oturen så snöade och blåste det kraftigt på morgonen, vilket skulle ha gjort sikten  i backen svår.

(Foto: privat. Frugan har familjens hjälm med mest attityd, den i miten.)

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!