Tränigsläger

28 april, 2014

Onsdag till fredag denna vecka har jag varit på träningsläger i Halmstad. Det var ett kombinerat löpning och triathlonläger. För min del så blev det löpning för hela slanten. Första passet var efter lunch på onsdagen och det blev Yasso 800 på en tartanbana. För den som inte vet var Yasso 800 är så kan det beskrivas som ett test för prediktering av marathon tid. Man springer ett antal 800m-intervaller, 6-8st. Därefter tar man ett medelvärde av tiderna, målet är att springa så jämt som möjligt. Medelvärdet ska då kunna översättas till en sluttid på marathon. Så om man sprang intervallerna på 3min och 20s så skulle det så motsvara 3tim och 20min på marathon. I och med att jag hade TEC bara 1,5v bort hade jag inga högre tankar om testet. Men jag överträffade mina vildaste fantasier och kom en bit under 3min per intervall. Vi får se om jag kan leverera detta på Stockholm Maraton i år.
Det blev sedan ett styrkepass på en timme efter maten på kvällen. Med instruktör gick vi igenom ett träningsprogram som riktade in sig på att stärka kroppen som helhet.
                                   (Foto:privat. UTMB-tröja på en tartanbana, får man ha det?)

Torsdagen blev den tuffaste dagen på lägret. Började med att ta ett lugnt distanspass på 10km. Flera ville springa lite längre, jag bland annat, så det blev totalt ca 16km. Schemat för eftermiddagen utlovade ett högintensivt pass, något som jag inte brukar köra. Det blev två former av intervaller. Vi började först med en uppvärming på ca 15 min. Där efter blev det 2000m, 1000m, 500m och 500m. Vi var 6st löpare som öste på så gott det gick. Kan erkänna att jag inte var bland topp-3 någon gång. Efter lite vila blev det nya intervaller i form av en tidsstege. 15s, 30s, 45s, 1min och sedan ner igen. Det var då lika mycket aktiv tid som vila. Insåg ganska så snabbt att intervaller i grupp gör att man tar ut sig lite extra. Efter nerjogg insåg jag att det var inga fler punkter på programmet, så jag stack ut på en distansrunda på drygt 10km i mysfart direkt efter. Efter det så kände jag att kroppen behövde vila!

Fredagen avslutades med ett pass längst havet. Vi blev skjutsade till Tylösand. Därifrån följde vi havet och Prins Bertils led. Följde sedan Nissan genom stan en bit. Passet blev ca 18km. Det var en perfekt avslutning av lägret  att springa den rundan, med vackert väder och trevligt sällskap!

                                                              (Foto: Privat)

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!