Mästerskap i löpning på jobbet

23 maj, 2014

Igår genomfördes mästerskap i löpning, 5km och 10km. Kollade igenom kallelsen på onsdagskvällen för att se var det skulle vara och annan information. Insåg då att nummerlappen skulle ha hämtats ut under veckan, något jag inte gjort på grund av VAB två dagar och annat åtagande den tredje dagen. Jag åkte dit på vinst och förlust och hoppades på att de skulle gå att lösa på plats. Annars fick jag vell stå och del ut vatten eller något annat. Som tur var så kunde man få sin nummerlapp vid starten och problemet var löst.
I onsdags var jag till en naprapat för att kolla upp baksidan på ett lår som de senaste veckorna strulat. Det blev helhetsbehandling med akupunktur, knotknäckning och massage. Gick därifrån med kinesotape också. Så målet ingör tävlingen var lågt ställda, kroppen fick bestämma farten. Hoppades på att kunna komma bland topp-10, men det var inte viktgt egentligen, jag sprang för att se statusen på benet. Ställde mig långt fram vid startlinjen för att slippa springa runt de som kanske stog för långt fram för sin förmåga. Skottet gick och postionerade mig 2.a efter ett 20-tal meter. Fick dock släppa placetingen efter några hundra meter och även få en kille som spran jämnsides. Planen var att ligga på så länge benet inte gjorde ont och km-tiden låg runt 3:50min/km första 4km. Då kom en uppförsbacke och låret gav sig till känna. Slog av på takten något så att det kändes bekvämt i kroppen igen. Hade nu fått en lucka på kanske 75meter till killen bakom mig, så det var bara att försöka behålla 3.e-platsen nu. Jag kände att den gassande solen tog ut sin rätt så vid vravningen stannade jag till för att dricka. kollade bakåt och såg att jag fått några ytterligare meter till godo till bakomvarande. 1.an och 2.an hade jag inte sett på ett tag, så det blev att få springa sitt lopp utan draghjälp. Klarade av det och korsade mållinjen på 39:37 som tredje man! Jag blev mäkta förvånad över tiden då jag misstänkte innan att låret skulle hindra mig.
Efter målgången visade det sig att killen som kom först sprang utom tävlan, vilket gjorde att jag hoppade upp ett pinnhål och kom 2.a. Resultatet  gav ett positivt formbesked inför marathon  nästa vecka som jag kommer ha med mig.


 (Foto:privat. Klar för start med tape på låret)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!