Kravlös träning

25 juli, 2014

Jag misstänker att det är fler än jag som är påverkade av värmen. Inte minst som jag försöker hålla sin träning på en hyfsad nivå. Försöker hålla att jag springer varannan dag och än så länge har jag faktiskt lyckats, även om det är semester. Visst några pass har blivit flyttade, men då har det blivit två dagar i rad med träning. I och med värmen har jag slutat sätta upp krav på min träning, utan det viktigaste har varit att genomföra den. Exempel på det var idag då jag sprang stiglöpning på ett MTB-spår i Västerås. Rundan är drygt 5km och springer den gärna flera varv. Det är praktiskt för den är väldigt nära där jag brukar bo när jag är i Västerås. Familjen skulle iväg och bada idag och frugan ville också träna, så det fick bli jag som stack ut på förmiddagen. Startade ca 9:30 och sprang en timme. Under den tiden hade temperaturen stigit +5C! En utmaning att persa då....
I tisdags blev det tio vändor i Hammarbybacken i Stockholm. Även om det kändes som det gick fort så tog passet ett antal minuter med än vanligt. Det var mitt på dagen och helt vindstilla, så när jag gick upp för backen stekte det på rejält. Jag fick flashbaks från UTMB förra året när det var rejält varmt i starten och backigt. Det suger i löpartarmen att åka ner och köra UTMB igen nu när det endast är en månad kvar till årets lopp.

Var ute på promenad med frugan och stötte på denna pinne med markering på. Det ärr bara tvåmånaders tills jag ska följa den markeringen!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!