Vildsvin!!!!

11 augusti, 2014

Igår kväll tänkte jag ta mig ut på en skogsrunda i Ågesta, söder om Stockholm. Där finns ett antal motiosspår man kan springa. det finns även två terrängspår (5km och 10km) som är avstängda och underhålls inte längre. Har sprungit främst 10.an under förra året och gillar den. Igår var det årspremiär för den. Blev förvånad hur mycket den hade försämrats. Förmodligen hade stormar och oväder  blåst ner en hel del träd över spåret/stigen. Och på ett antal ställen hade någon samlat ihop mindre träd och grenar för att stänga av spåret, tråkigt. Redan förra året är var det numera myrar på några ställen.
                    (Foto privat. Fotade 1min innan mötet. Någonstans där framme finns vildsvinen)

Jag knatade på så gott det gick med en ljudbok i öronen när det plötsligt brakade till. Två vildsvin passerar i hög fart över stigen! Jösses vad jag hoppade till. Har inte kollat efteråt, men det kändes som att pulsen ökade med 30 slag. Efter det gick det helt klart fortare och pausade i ljudboken för att höra om de kom tillbaka och började jaga mig. Det tog någon kilometer innan jag slutade att konstant flackade bakåt med blicken för att försöka upptäcka något.
Konstaterade att det inte var optimalt att springa när det började skymma och inte ensam. Nästa gång jag springer där får det bli på dagen och gärna med en kompis! Någon som ska med?

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!