Mitt nya löparbälte - Flipbelt

1 september, 2014

Det var ett tag sedan jag skrev om mina nya löparprylar. Under sommaren har det blivit en del, skor, klocka, rygga mm. Det har även blivit ett bälte, Flipbelt. Det är inget vätskebälte (som jag har flera av), utan ett bälte att ha för prylar. När jag sprungit ett pass på lunchen har jag saknat att stoppa nycklar, passerkort och telefon någonstans. På vintern har det varit ok(men inte bra) för då har jag använt jackor med fickor, men när det är varmt och man springer med tshirt och tights är det värre. Har ofta blivit att jag använt ett flaskbälte även om jag inte behöver vätskan, för att få med mig prylarna.
Såg att ett nytt slags bälte introducerats i Sverige och det verkade bra. Sagt och gjort hade jag plötsligt bältet hemma. Hade kollat på bilder på nätet innan jag valde färg och insåg att bältet vekade vara populärt av tjejer och då gärna i rosa eller annan utstickande färg. Jag var tråkig och beställde gråaktigt (Carbon) som var något mera neutralt. Bältet är egentligen inget vanligt bälte med någon form av knäppning. Utan det är enkelt förklarat en "tygtub" med fickor som man har runt midjan. I och med detta så fanns det olika storlekar att välja mellan. Fickorna är så pass stora att man får plats med en IPhone. I en av fickorna finns  även en hake som man kan sätta fast nycklarna i. För att vara extra säker att prylarna inte ska ramla ut efter man stoppat i dem, vänder man bältet ut och in så ficköppningarna kommer mot kroppen, där av namnet.
                                                                    (Foto privat. Flipbelt)

Har nu kört med Flipbelt ett antal pass, både asfaltslöpning och backpass i Hammarbybacken. Jag måste säga att jag gillar det! Ingenting skumpar runt, skramlar eller skaver. Jag har än så länge inte känt behov att vända på bältet för att säkra fickorna, utan prylarna hoppar inte ur. Inte ens när jag körde backpass så fanns det någon tillstymmelse till det. Bältet skulle kunna vara något att använda på lopp om man vill ha med dig egen energi i form av bars eller gel och bara dricka arrangörens vätska. Det känns som jag kommer använda detta mycket framöver.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!