Då var hösten planerad

12 september, 2014

Höstens tävlingskalender har varit ganska så tom, det är bara Black River Run som varit inplanerat. Det kanske inte är så bara, att springa 161km, men resten av hösten är oplanerad, tills i helgen som var. Såg förra veckan att en bekant hade anmält sig till Blåfrusen. Loppet går utanför Stockholm i December. Gick in på loppets hemsida och insåg att det inte var speciellt många platser och att en hel del redan gått åt. I startlistan kände jag igen ett annat namn, Marcus som jag sprungit med i England. Kollade snabbt om han behövde sällskap och det ville han gärna! då var det bara att åka hem och förhandla med frugan... Så på lördagkvällen anmälde jag mig till loppet. Står ännu inte i startlistan utan i listan för de som de ej verifierat betalningen. Förhoppningsvis får jag plats även om jag ligger utanför maxantalet för loppet. Förhoppningsvis är den löpare som får förhinder och jag kan knipa den platsen.
När jag åt frukost på söndagsmorgonen med familjen plingade det till i telefonen. En kompis ville springa THE OMM i norra England med mig i slutet av oktober. Vi har sprungit ett 10-tal bergsorienteringslopp ihop och blev sugen. Dags att förhandla igen.... Inga problem även denna gång! Misstänker att frugan vill ha lite payback när jag minst anar det, men det kan det vara värt.
Loppet går vid gränsen mellan England och Skottland i ett område med inte så höga berg, det högsta är 815meter. Förmodligen blir det mer våtmark och gräs. Inte speciellt stenigt och det är jag glad över efter KEX där blockterräng var ett underlag som genomsyrade hela tävlingen. Förhoppningsvis kommer man knipa lite kulturpoäng i samband med tävlingen för Hadrianus mur går igenom området. Det är en mur som Romarna började bygga år 122. Syftet med muren var att skydda sig mot en invasion från nor, men även en markering för att visa romarrikets storlek och makt.

                                                                  (Foto privat. THE OMM)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!