Summering av 2014

6 januari, 2015

Det kanske är på tiden att jag summerar ihop träningsåret 2014. Här kommer siffrorna:

Tränings-/tävlingstid: 16289 minuter
Antal träningspass: 185 st
Sträcka: 2586km

Mitt övergripande mål för 2014 var att springa 50km i veckan i snitt. Om man titar på sträckan ovan kan man konstatera att jag inte riktigt lyckades, 48,8km/månad. Det är faktiskt mindre än så, en del av distansen är olika typer av promenader, oftast med barnvagn. Orkar inte analysera träningsdagboken, men jag misstänker att det blir närmare 48 km/måndad löpning. Jag måste säga att jag ändå är nöjd. Jag har en vecka helt utan träning och 5 veckor med en dags träning. I november blev det totalt 5 timmar träning, detta på grund av en förkylning som aldrig gav med sig.
Året har varit både positivt och negativt. Det har blivit drygt 45 tävlingsmil fördelat på 5 tävlingar. Då har jag inte räknat med de två bergsorienteringstävlingarna som jag deltagit i. Skulle jag göra det blir det någonstans runt 13 mil till. Om man ska se det negativa med året finns det några saker jag upplevt. TEC 100 i år var en lååång pina sista 10 milen. Fick problem efter 3-4mil som bara forsatte resten av loppet. Hade jag inte haft sällskap hade jag klivit av. Han fick mig att fortsätta och fokusera på det som ar viktigt. Nästa motgång var min första riktiga löprelaterade skada en månad innan Stockholm Marathon. Något som gjorde att jag totalt missade mitt mål med tävlingen. Misstänkte redan på startlinjen att det nog inte skulle hålla, men hoppades på ett mirakel. Det gjorde att jag fick lägga om träningen efteråt med rehab som fokus. Skadan gjorde också att jag tappade sugen för marathon. Kände att jag framöver bara skulle springa roliga lopp i olika skepnader. Har därför lyckats få till två bergsorienteringstävlingar, en i Sverige och en i England. Där snackar vi naturupplevelser ! En annan riktigt rolig sak som hände under 2014 var att jag satte nytt personligt rekord på 100 miles(161km) med nästan 1,5 timmar. Det var mitt mest väldisponerade lopp och allt bara flöt på kändes det som.

Vad händer under 2015 då? Det vet jag faktiskt inte än om jag ska vara riktigt ärlig. Mitt övergripande träningsmål kommer åter igen vara att snitta 50km/månad. Vet att det är ett ganska så fegt mål med tanke på 2014 års resultat, men jag kanske får revidera det senare. Anmälde mig till UTMB innan jul och beroende på om jag får plats eller ej så är tävlingskalendern något osäker än så länge. I januari kommer besked om lottningen gått vägen eller ej. Det är bara att hålla alla tummar att det går vägen.


Tack alla som läst och följt min blogg. Min förhoppning är att jag ska skriva mer frekvent under 2015. Komm gärna med synpunkter och förslag på vad ni vill att jag skulle skriva mer om eller förändra. Alla åsikter är välkomna!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!