Tillbaka till verkligheten

18 februari, 2015

I fredags kom jag tillbaka efter två kanonveckor i Thailand. Det kändes konstigt när jag var ute och åkte pulka i lördags, för att dagen innan varit i ett varmt Bangkok. Under semestern har jag försökt att springa då och då, för att förhindra att bananpannkakorna, glassen och thaimaten skulle fastna.
Under ett kortare eftermiddagspass lyckades jag med konststycket att stuka foten, på en asfaltsväg. Under mina år jag har jar sprungit så har jag stukat fötterna då och då, men denna gång var nog den värsta. Det smärtade rejält hela kvällen och dagen efter. Blev faktiskt lite orolig. Nu ett par veckor efter så har jag känningar i foten, så det blir att kolla upp den nästa vecka.

                                                (Foto privat. Bananplockning på löptren)

Samma kväll jag kom hem så fick jag ett trevligt och ett mindre trevligt besked via mail. Det trevliga var att jag blev inbjuden att springa ett lopp i mars(mer om det senare). Det mindre trevliga var att kvalgränsen för att söka till UTMB har höjts till 9 poäng. Planen var att springa en kvaltävling i år som ger 3 poäng och sedan vara klar(när gränsen var 8poäng) i och med att jag hade 5 poäng sedan förra året. Nu håller jag och kompisen på att vrida och vända på hur vi ska lösa detta, två 3poängare eller en 4poängare? Det gäller att hitta tävlingar som är hyfsat lättillgängliga och har en engelsk hemsida så man förstår vad de säger. Det går många ultralopp i Frankrike och de har allt som oftast hemsidor endast på franska. Varken jag eller kompisen kan franska, så de flesta lopp går därför bort i Frankrike, vilket är synd då många lopp verkar vackra och häftiga med riktiga berg. Vi måste snart sätta ner foten och bestämma oss. Tips på lopp är alltid välkomna!

 (Foto privat. Den ultimata återhämtningsmaten, klassisk thailänsk bananpannkaka med choklad OCH vaniljsås!!!)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!