Sirapsben

31 mars, 2015

Hej alla glada löpare! Usch vad det känns som att jag har haft sirap i benen de senaste två veckorna. Jag stånkar på för allt vad jag är värd, men farten är mera åt snacktempohållet, men kan inte prata. Jag känner mig frisk på alla sätt o det känns inte som att jag har något skräp i kroppen. Det hela är rätt så märkligt, för  jag förklarade fenomenet för en kompis innan vi stack ut på en slät milrunda för några dagar sedan.  Efter ca 6 kilometer frågade han hur extremt fort vi sprang. När han fick höra det så tyckte han det var onödigt att springa så "fort" när det ändå inte var någon fart att tala om. Han upplevde samma problem!

                                                          (foto privat. Bevis att jag sprang en halvmara)
                                                             
Idag blev det en halvmara i alla fall. Endast två gånger under passet kollade jag på klockan för att veta vilken fart jag hade, så största delen sprang jag på känsla. Klockan stannade på 1:38, vilket jag är nöjd över då jag inte jagade någon speciell tid eller fart. Förhoppningsvis kommer farten tillbaka snart. Ikväll följde jag med ena barnet till badhuset för simskola. Tog då tillfället i akt att simma. Testade min Suuntos simläge för första gången. Den ska kunna räkna distans och hastighet. Det där med distansen blev inte helt rätt. Efter att simmat ett jämt antal längder så fick jag en distans på 1275meter. Det borde varit en jämn siffra. I och med att jag tappade bort räkningen (vilket jag ofta gör när jag simmar), eller snarare litade på klockan, så vet jag inte hur mycket felet var. Nästa gång jag simmar ska jag räkna samtidigt jag använder klockan så jag vet åt vilket håll felet är,

Imorgon står det fartlek på schemat för Team Nordic Trail. Jag ska bara vara med som löpare, inte ledare. Jag tycker det är kul att få se hur andra ledare lägger upp sina pass och då få inspiration för egna pass jag senare ska hålla.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!