Pacer på BADWATER 135

8 juni, 2015

I april fick jag ett mail. Jag blev tillfrågad om jag ville vara med på Badwater135, som pacer och support. Wow, vilken grej!!!! Kände mig hedrad att lilla jag fick en sådan inbjudan. Efter någon dag eller två av funderingar kände jag att det vore ett häftigt äventyr, även om man inte tävlade själv, men att familjen skulle få lida. Jag hade mer eller mindre bestämt mig att jag inte skulle åka, men så pratade jag med min underbara fru. Hon förstod inte att jag ens funderade på att inte åka. Var det något jag verkligen ville göra var det inget att tveka på. Enda kravet var att inte komma hem och sedan vilja göra loppet själv. Det lovade jag dyrt och heligt. Sedan jag sprang på Bornholm har det nu blivit fokus på Badwater. Det kommer bli Marcus som tävlar, jag och en svensk kille till (Henrik) som är pacer/support, samt två amerikanare som är support. Vet inte om de vill/kan vara pacers. En amerikan blev klart idag att han skulle med. Jag tror mycket på honom, han har varit support på Badwater flera gånger förut.
För de oinvigda kan jag beskriva loppet som ett av de varmaste i världen! Loppet går i Death Valley i Nevadaöknen i USA i slutet av juli. Det är inte ovanligt att det är över +50C i skuggan och ingen luftfuktighet. Man startar på öknens lägsta punkt, 86m under havsnivå och så springer på en väg i 217km. Målet ligger sedan på Mount Whitney, 2548m över havsnivå. Totalt blir det nästan 4000 positiva höjdmeter. Man har 48 timmar på sig att genomföra loppet.
Under veckan som var testade jag för första gången mig på att träna i en bastu! Jag körde stepp upp på en bastulav. Insåg ganska snart att den var för hög för att det skulle vara bra för knän. Men de var vad jag hade att tillgå för tillfället. Ska ta och bygga en stepbräda som jag kan ha med i bastun.
I helgen träffade jag, Marcus och Henrik Micke som sprungit Badwater 135 två gånger!! Vi fick en hel del tips av honom och även från hans tjej Clare, som varit support för Micke båda gångerna. Det var ovärdelig kunskap de förmedlade. Kommer säkert ställa 100 frågor till innan vi har kommit iväg.
Bjuder på en dokumentär om Badwater135. Den har några år på nacken, men är sevärd. Speciellt några minuter i den då de intrevjuar en man som har löst problemet med blånaglar.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!