Ironman-inlägget som borde postats i lördags...

22 februari, 2016

...Eftersom att det då var ett halvår kvar och rubriken beskrev det. Sen kom jag på andra tankar och inlägget blev helt annorlunda. Aja, nytt försök.

Ironman är stort. Mycket kan bli helt sjukt bra. Helt vansinnigt jobbig lär det bli. Och jag vet att jag kommer vara ett jävla vrak sista veckan innan. Eller kanske månaden?

Det är ju långt också. Varje del är längre än vad jag just nu tagit mig tidigare.
Simning:3850 m. Mitt pers i öppet vatten: 2000
Cykel: 180 km. Mitt pers: 118 km
Löpning: 42,2 km. Mitt pers: 21.15 km.

Så det fattas lite.
Simningen är jag inte orolig för, bara jag tar det lugnt. Siktar på en tid omkring 1.15.
Cykeln kommer bli tung men ska inte vara några problem i sommar. Tid under 5.30-5.45 om det är bra väder
Löpningen lär vara fruktansvärd på alla sätt och vis. Jag har problem med ett knä som strular, troligen är det ischiasnerven som irriterar något där till det gör ont. Så där har jag i nuläget inga större förhoppningar på en rekordtid. Kommer nog kunna springa en mil i sträck, därefter är det lite oklart. Men i mål ska jag om jag så ska krypa. Tid: 6?

Så en totaltid på omkring 13h. Det är länge. Varje moment är skitlångt.

Men det är för långt för att jag ska fatta hur långt det är. Visst, jag har 4 km simning klart i en sjö i närheten. 18 mil cykelväg till svärföräldrarna. 4 mil till mina föräldrar om jag inte tar närmsta vägen. Men det går ändå inte in. Speciellt inte allt tillsammans och tur är nog det.

Nä, det som är mest läskigt just nu är nog min cykel... Strul med växlar, pajad kedja, punka på tubdäcken, vurpa som bryter styret osv osv. Måste öva på däckbyte och allt annat i lugn och ro.
Jag avskyr att meka med cyklar, är katastrofalt dålig på det. Det känns som att cykeln ramlar i bitar bara jag håller i ett multiverktyg i närheten av den. Usch.

Ca 180 dagar kvar, jag borde hinna öva mer.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!