Känslan att vara tillbaka efter skada.

23 februari, 2016

Jag har ju varit skadad i foten, tån och inte kunnat springa på 7-8 veckor. För mig är det en väääääldigt lång tid. Jag behöver springa för att få lugn i kroppen och själen. Visst jag har ju kunnat cykla, kört crosstrainer och styrketränat men det har inte alls varit på samma sätt. Mitt psyke har verkligen fått jobba under denna tid. Det har funnits dagar då jag har velat springa fram till löpbandet och bara slitit ur alla sladdar. Jag har varit mycket frustrerad. Så när jag väl fick ok att börja jogga igång igen så var det en befrielse! Vilken känsla! Frihet! Men nu gäller det ju att ha lite is i magen och skynda långsamt. Fortsätta med rehabiliteringen och allt annat.
Jag kan förstå många som går skadade. Har några personer på gymet som går och rehabtränar trasiga knän, axlar m.m. När man är van att hålla igång och sen får man inte så blir man frustrerad och humöret är inte det bästa alla dagar. Sen finns det också människor som lägger av helt i och med en skada. Tex ont i en axel. Ja varför inte träna ben, mage, rygg, armar istället. Se möjligheterna! Gör det bästa utifrån där du är nu och jobba framåt! Sätt upp små kort nåbara mål. Ge dig själv en lite belöning efter varje mål.
Hur som haver så är ändå känslan att vara tillbaka efter en skada helt otrolig! Att börja med löpning är ett av mina bästa beslut! Nu är det fokus framåt!
Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!