En löpares överlevnadskit

23 februari, 2016

Har man joggar/sprungit tillräckligt länge, dvs ett par år, brukar skador och besvär göra sig påminda.

Jag har väl gjort de flesta klassiska misstagen. Ökat distansen för snabbt, joggat tuffa pass för tätt inpå varandra, försökt jogga trots att kroppen behövt vila osv osv...
Jag har haft ont i knä, höftbesvär, ont i vader, skoskav ( har fällt större kvinnor och män än mig...), inflammation i leder pga överträning.

Andra mindre angenäma beskymmer som ingen talade om innan, när man kör lite längre sträckor, oftast över 1 mil, har jag råkat på. (Tur jag joggar i direkt anknytning till skogen. ...) Min mage har mer än en gång, särkilt första året jag hade långa pass, sagt ifrån rejält. Lärde mig snabbt att ta med papper på mina löppass. Men en och annan sock har jag fått offra, när inget annat har funnits att tillgå. Nöden har ingen lag, som sagt... Löparmage, är inte att leka med. Men det har blivit bättre, det har det. Och jag förebygger numera med kost, redan någon dag innan långrundorna. Jag drar ner på fett, socker och fibrer, även återhållsam med alkohol. Brukar mildra symtomen lite iaf. Men på tävlingslopp, över 1mil, har jag alltid säkrat upp med Immodium plus, 1 tablett på morronen och 1 tablett 1 timme före start. Och det har funkat.

Andra nödvändigheter: kinesologitejp, kalcium/magnesium, voltaren och icepower ( underbar smärtlindring)! Under långrundorna har jag alltid med våtservetter och små vattenflaskor.

Idag vilodag från träning. Imorgon dags för en kortare löprunda.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!